U 5. mjesnom odboru zaiskrilo između HDZ-ovih vijećnika i predsjednika Markovića

Zaiskrilo je u varaždinskom 5. mjesnom odboru, naročito nakon izvanredne sjedice Vijeća tog odbora na kojoj se trebalo raspravljati o razrješenju SDP-ovog predsjednika Vijeća i člana Predsjedništva GO SDP-a Varaždin Miroslava Markovića.

Gradska organizacija SDP-a u svom je priopćenju navela kako je izvanrednu sjednicu inicirao vijećnik iz redova HDZ-a Igor Borovec uz još 4 vijećnika (tri HDZ-ova vijećnika i jednog ‘nezavisnog’ koji je izašao iz HNS-a), što je po Poslovniku rada Vijeća 5. Mjesnog odbora dovoljno za sazivanje izvanredne sjednice i stavljanja na dnevni red točke izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Vijeća.

– Sjednicu je prema Poslovniku sazvao gradonačelnik Goran Habuš, a sjednici je u ime Grada prisustvovala Zvjezdana Horvat, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Vijeća Miroslav Marković, ali je nakon početka sjednice samo mogao konstatirati da od strane inicijatora i potpisnika sazivanja izvanredne sjednice nitko nije došao na sjednicu. Nije mu preostalo ništa drugo nego odmah završiti sjednicu na kojoj se trebalo raspravljati upravo o prijedlogu za njegovo razrješenje – stoji u priopćenju SDP-a, u kojem nadalje piše.

– Mi u varaždinskom SDP-u želimo istaknuti da je žalosno da se na ovaj način nepotrebno destabilizira jedan od najaktivnijih i najuspješnijih mjesnih odbora na području grada Varaždina u kojem se svi vijećnici, pa čak i neki iz redova oporbenih HDZ-a i HRAST-a, aktivno uključuju u rad Vijeća mjesnog odbora za dobrobit svih građana tog dijela grada. Rezultati koje je u dosadašnjem radu postigao predsjednik Vijeća Miroslav Marković mogu biti samo dobar putokaz na koji način se treba brinuti o svome kvartu bez nepotrebnih politiziranja kao što je ovaj neuspio pokušaj HDZ-ovog vijećnika Igora Borovca.

U SDP-u, stoji nadalje u priopćenju, naglašavaju da je nakon formiranja u lipnju, Vijeće 5. mjesnog odbora krenulo zajednički raditi, bez obzira na stranačku pripadnost ili svjetonazorske razlike, jer na ovoj razini politike ne bi trebali biti ‘visoke’ politike nego rada za bolji i ugodniji kvart.

– Suradnja Vijeća sa stručnim službama u Gradu je cijelo vrijeme odlična što se i vidi na velikom broju odrađenih komunalnih radova. Pozivamo sve vijećnike Vijeća 5. mjesnog odbora na nastavak uspješne suradnje u zajedničkom cilju da taj dio grada bude još uređeniji i ljepši. Vijećniku HDZ-a Igoru Borovcu možemo jedino poručiti da se i on na konstruktivan način uključi u rad Vijeća s obzirom da je od 12 dosad održanih sjednica Vijeća došao samo na 3 (uključujući konstituirajuću), a ne da opstruira rad Vijeća i smišlja načine kako da smijeni uspješnog predsjednika 5. mjesnog odbora Miroslava Markovića koji očito smeta samo zato što je u SDP-u – stoji u prioćenju te stranke.

‘Marković priča neistine’

Ipak, Igor Borovec tvrdi suprotno.

– Gospodin Marković priča neistine. Izvanrednu smo sjednicu sazvali iz razloga jer on stalno priča da je sve savršeno, a ne ističe kako gotovo da i nema kvorum, što pokazuje broj ljudi koji je jučer prisustvovao sjednici – započeo je Borovec.

– Pitao sam prijašnjeg predsjednika mjesnog odbora, gospodina Zgrebeca, kako bi opisao našu suradnju i rekao je kako je to upravo bilo s HDZ-om. Jučer nismo došli na sjednicu s obzirom da jedna od sedam ruku koliko imamo je bila spriječena. Radije me zanima zašto nisu spomenuli da je gospodin Kišić došao tamo, a nije imao što raditi, već vršiti pritisak na ostale vijećnike.

Osvrnuo se Borovec na projekte koje Mjesni odbor navodi kao svoje.

– Marković nije nikada nikoga iz naših redova pozvao na kavu, a kamoli se s nama konzultirao oko svih velikih projekata s kojima se hvale. Predsjednik iznosi neistine, a sve što kaže možemo pobiti i to ćemo učiniti. Hvali se kako super surađujemo jer želi stvoriti sliku kako on radi najbolje, a ujedno misli da može raditi što i kako hoće. Ni o jednom projektu s kojim se hvali nije bilo riječi na sastancima, Smatram da predsjednik ne može biti netko tko nema podršku odbora – zaključio je Borovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije