Varaždinski SDP-ovci složni, Orsat Miljenić je njihov izbor za predsjednika

Pred Socijaldemokratskom partijom nalaze se unutarstranački izbori, a čak devet kandidata istaknulo je kandidaturu za predsjednika stranke, koje je dosad pripadalo Zoranu Milanoviću.

Imajući na umu da je 3. izborna jedinica, čiji je sastavni dio Varaždinska županija, postala nova ‘crvena utvrda’, ispitali smo kako po pitanju kandidata za predsjednika SDP-a dišu najistaknutiji varaždinski SDP-ovci: predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mario Habek, predsjednik Gradske organizacije Alen Kišić te jedini SDP-ov gradonačelnik u Varaždinskoj županiji, Dubravko Bilić.

> Analiza: Zeleno Zagorje, Varaždin i Međimurje postali crveniji čak i od Istre!

– Organizacije, bilo županijske, gradske ili općinske, ne mogu davati podršku nikome jer njegujemo sustav jedan član-jedan glas, ali naravno svatko od nas ima pravo na osobnu potporu. Moram priznati da imamo kvalitetne kandidatkinje i kandidate te ih sve dobro poznajem. Ipak, moja osobna podrška ide Orsatu Miljeniću jer smatram da je čovjek koji može raditi na zajedništvu stranke i povesti nas u izborne pobjede, a i nositi se s ulogom premijera – istaknuo je Mario Habek.

Alen Kišić potporu je odlučio dati istom kandidatu.

– Mi imamo tri, četiri kvalitetna kandidata kao što su Davor Bernardić i Rajko Ostojić, ali moj osobni izbor je Orsat Miljenić. On je kandidat koji nije dugo u SDP-u, ali je dugo uz SDP. Dva su razloga zašto je on moj odabir, prvo, mislim da on može pomiriti Milanovićevu i Komadininu struju unutar stranke, a drugo i iznimno bitno je to što veliku pažnju daje lokalnim ograncima stranke. Uz sve to poznajem ga osobno i riječ je o čovjeku koji je uistinu korektan i dobar – kazao je predsjednik Gradskog odbora SDP-a.

Kao što je već prije istaknuo za medije, Dubravko Bilić odlučio je također podržati Orsata Miljenića.

Kome će ostatak varaždinskih SDP-ovaca dati svoj glas teško je predvidjeti, no zasigurno će se mnogi povesti za primjerom Marija Habeka, Alena Kišića i Dubravka Bilića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije