HDZ o izbornoj listi bez Habijana: ‘Želimo ga kao kandidata za gradonačelnika’

Kampanja za parlamentarne izbore službeno je počela, stoga je HDZ predstavio kandidate s područja Varaždinske županije koji su na listama za III. izbornu jedinicu.

– Za predstojeće izbore HDZ-u Varaždinske županije pripalo je pet mjesta – drugo, četvrto, osmo, jedanaesto i dvanaesto. Doktor znanosti Josip Križanić predsjednik je Uprave Veterinarske stanice d.d. Varaždin i saborski zastupnik. Viktorija Horg je referentica prodaje u ludbreškom Grafičaru d.d., a Martina Car Matišić radi u Uredu Državne uprave Varaždinske županije, gdje je upravna savjetnica za gospodarstvo. Dragutin Gotić je vlasnik i direktor poduzeća Kircek u Ljubešćici, a ja, Anđelko Stričak, sam aktualni saborski zastupnik – predstavio je ukratko kandidate Anđelko Stričak, predsjednik te stranke u Varaždinskoj županiji.

Na listi se nije našao predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan, koji je prilikom krize Vlade prvi tražio odstupanje tadašnjeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

– Damir Habijan je svakako kompetentna i kvalitetna osoba, stručnjak u području prava. HDZ je u gradu već godinama u oporbi, stoga želimo da, ukoliko on to prihvati, bude naš kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima iduće godine. Fokus svih radnji gradske organizacije bit će na lokalnim izborima, a smatramo kako upravo gospodin Habijan i njegova ekipa mogu dati novi polet i optimizam Varaždincima – objasnio je Stričak.

Naglasak na novim licima, imenima i gospodarstvu

Prosjek godina kandidata na listi je 46 godina, a istaknuto je kako su zadovoljili kvotu žena te teritorijalni princip.

– Htjeli smo dati naglasak novim licima i imenima iako neki tvrde da je na našoj listi dosta nepoznatih osoba. Ipak, svi oni su prepoznatljivi i cijenjeni u svojim lokalnim sredinama. Oni su poduzetnici i stručnjaci po pitanju gospodarstva koje čini bit našeg programa – rast gospodarstva i zapošljavanje – dodao je Stričak.

Kandidatu Križaniću će i dalje, kako je naglasio, u fokusu zanimanja biti poljoprivreda.

– Smatra da Varaždinskoj županiji podhitno treba strategija navodnjavanja, u fokusu zanimanja moraju biti OPG-ovi kojima treba osigurati plasman na tržište što se ovih godina nije napravilo. Potrebno je smanjiti presiju na privatni sektor, ukinuti većinu parafiskalnih nameta, ali i poticati zapošljavanje mladih. Što se pak lokalnih tema tiče to je problem bolnica, ranije spomenuto navodnjavanje i izgradnja studentskog kampusa u vojarni u Optujskoj kako bi Sveučilište Sjever dobilo što im pripada. O balama nije potrebno govoriti – istaknuo je.

Na pitanje koliko mandata očekuju, Stričak je odgovorio.

– HDZ od 2000. godine do sad osvojio je 4 mandata, osim 2011. godine, tako da i na ovim izborima očekujemo isto toliko, a kako je rekao ban Jelačić, ako bude sreće junačke, i pet – zaključio je.

Kandidati i kandidatkinje za zastupnike i zastupnice u III. izbornoj jedinici (podebljano označeni kandidati s područja Varaždinske županije):

Hrvatska demokratska zajednica – HDZ

1. Žarko Tušek
2. Anđelko Stričak
3. Darko Horvat
4. dr. sc. Josip Križanić
5. Sunčana Glavak
6. Stanko Belina
7. Mirko Krznar
8. Viktorija Horg
9. Nevenka Benić
10. Nikolina Babić
11. Martina Car Matišić
12. Dragutin Gotić
13. Martina Rubil Skitanić
14. Dražen Srpak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije