FOTO Svečana sjednica u Novom Marofu: U gradu je napravljeno mnogo pomaka!

U povodu Dana Grada Novog Marofa u petak, 10. lipnja, je u Kulturnom centru ‘Ivan Rabuzin’ održana svečana sjednica Gradskog vijeća. U prisutnosti brojnih gostiju iz Varaždinske županije, ali i šire, te građana Novog Marofa bila je to prilika za prisjećanje na proteklu godinu koja je okarakterizirana promjenom vlasti te pokretanjem novih projekata.

Govoreći o učinjenom u godinu dana, otkako je na mjestu gradonačelnika Novog Marofa, Siniša Jenkač, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima unatoč teškoj naslijeđenoj situaciji i izazovnoj godini.

– Prošla je godina bila izuzetno zahtjevna i naporna. Bila je puna akcije, a povukli smo neke odlučne poteze kao što je bilo smanjenje primanja zaposlenika u gradu. Sve to s razlogom da pokrenemo određene projekte. Bili smo aktivni na svim područjima od cestogradnje, vodoopskrbe, kanalizacije, izgradnje reciklažnog dvorišta, do rješavanja problema osnovne i srednje škole. Nismo se zaboravili baviti malim komunalnim problemima koji su od izuzetne važnosti za naše građane – izjavio je gradonačelnik Jenkač.

– Vjerujem da ćemo krajem ove godine vidjeti prave efekte svih ušteda koje smo proveli u proračun. Smanjit ćemo manjak u proračunu, a mnogi projekti koje smo zacrtali ili su projektirani ili su već izvršeni – izjavio je u povodu svečane sjednice Gradskog vijeća i Dana Grada Novog Marofa gradonačelnik Jenkač.

Od važnijih projekata, koji će uslijediti, gradonačelnik je naveo izgradnju dječjeg vrtića putem sredstava EU fondova, zatim projektiranje istočne obilaznice za što treba izdvojiti 1,3 milijuna kuna dok je ukupna investicija izgradnje obilaznice oko 100 milijuna kuna.

Naveo je i projekt aglomeracije koji bi u potpunosti trebao riješiti problem odvodnje voda i vodoopskrbe na području grada Novog Marofa.

Obavit će se i sanacija odlagališta otpada za što će iznos u cijelosti osigurati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Kada se podvuče crta unatrag proteklih godinu dana gradonačelnik Jenkač zadovoljna je učinjenim u vrlo kratkom vremenu.

– Napravili smo mnoge pomake koji su do sada izostali, a efekti će se vidjeti krajem ove i u idućoj godini – zaključio je Jenkač.

Predsjednik Gradskog vijeća, Zvonimir Puškadija, koji je tu funkciju preuzeo u ožujku ove godine, nakon što je dotadašnji predsjednik Denis Kovačić imenovan pomoćnikom ministra zdravlja, istaknuo je da se sve važne odluke za Grad Novi Marof u pravilu na Vijeću donose jednoglasno.

Podsjetio je da je od prijevremenih izbora prošle godine održano devet sjednica Gradskog vijeća i da pretežno prolaze u demokratskom ozračju. Dodao je da ne nedostaje određenih polemika, ali da je sve u duhu demokracije.

Za aktualnu vlast ističe da se nakon pobjede na prijevremenim izborima ‘primila posla’ i da su krenuli s projektima koji su dugo vremena čekali. Za situaciju u Gradu Novom Marofu kaže da su se dogodile drastične promjene koje sada omogućuju daljnji razvoj grada Novog Marofa.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak u svom se govoru prisjetio da je kao mladi načelnik Općine Visoko uvijek tražio savjete tadašnjeg gradonačelnika Zdravka Maltara i iskusnog političara Zvonimira Puškadije, aktualnog predsjednika Gradskog vijeća.

Na svečanoj sjednici bio je i ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat, koji je istaknuo podršku jednom od najvažnijih projekata, izgradnji istočne obilaznice, za koji se intenzivno traži model financiranja, budući se radi o projektu vrijednom oko 100 milijuna kuna.

– Novi Marof je, vođen jednom novom filozofijom, u zadnjih godinu dana došao u poziciju da se događaju neke lijepe stvari. Ja kao ministar i Ministarstvo obrta i poduzetništva pomoći ćemo u svakom segmentu gradonačelniku da život mještana bude što bolji, standard što viši, a da problema bude što manje – naglasio je između ostalog u svom govoru ministar Horvat.

– Želim na kraju čestitati gradonačelniku na svim uspjesima koje je imao u ovom kratkom vremenu sa željom da osvoji još jedan mandat kako bi imao priliku dovršiti sve najavljene projekte – izjavio je Horvat. Uz ministra Horvata na sjednici su bila i dva pomoćnika ministra, Zdravko Jakop, pomoćnik ministra obrane, te Mario Madunić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije