Radelić: ‘Habeka i Kišića ne zanimaju gradski projekti, već samo osobni interes’

Nakon što je varaždinski Gradski odbor SDP-a jučer, 6. lipnja, iz stranke isključio aktualnog varaždinskog dogradonačelnika Vjerana Radelića i još neke članove, upitali smo ga za komentar.

> Dogradonačelnik Vjeran Radelić isključen iz SDP-a, s njim odlaze još trojica

– Nisam iznenađen tom odlukom, s obzirom da sam, u trenutku kad sam podržao Zlatka Komadinu na unutarstranačkom izboru SDP-a, a ne Milanovića, bio svjestan da će biti čistke, točnije, izbacivanja iz stranke. Zabrinjava da više nema demokracije u SDP-u jer kad se tako lako rješavate do nedavno vodećih ljudi u stranci, onda vam nije u interesu znati kako će izgledati SDP u Varaždinu. Izbacivanjem dogradonačelnika, gradskog vijećnika i jednog pred opomenom, postavlja se pitanje funkcioniranja samog Grada, što se pokazalo na prošloj sjednici kad nije prošao proračun – kazao je Radelić.

Naime, izbacivanjem gradskog vijećnika Dražena Vinceka i odlaskom vijećnice Danijele Benkus, SDP u Gradskom vijeću ostaje bez dva zastupnika koji će postati nezavisni. Bez tih ruku još će biti upitnija većina na idućem vijeću, što je bilo vidljivo i na prošlotjednoj sjednici kad nije izglasan rebalans proračuna.

– Kolege iz SDP-a, Habeka i Kišića ne zanimaju projekti u Gradu, već samo njihovi osobni interesi i rješavanje političkih neistomišljenika. I kolega Vladimir Šepčić, koji je bio predsjednik Statutarne komisije, radi slučaja Varaždin, podnio je ostavku na mjesto predsjednika te komisije.

Dodao je Radelić kako je i jučer kršen Statut te će podnijeti žalbu.

– Zanima me kako će sad reagirati Statutarna komisija, u ovom slučaju kršenja, jer ću uložiti žalbu. Gradska organizacija je razriješena na temelju laži i insinuacija i po principu tko si je dobar sa šefom državnog SDP-a. To mi je potvrdio i sam Zoran Milanović, rekavši kako se treba nekome vjerovati, a u tom trenutku je povjerenje uživao Mario Habek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije