Avar o Termoplinu: ‘Kaznenoj prijavi dodajem još jedno ime, ono Gorana Habuša’

– O današnjim izjavama gradonačelnika vezano uz očitovanje HERA-e mogu reći dvije stvari. Prva je da je očekivano to što je izjavio. Druga je da su navodi iz HERA-inog priopćenja izvrnuti. U njemu, naime, nema ni jednog odgovora na pitanja koja je HERA-i postavio Grad. Zbog svega toga, svojoj kaznenoj prijavi dodat ću još jedno ime, ono Gorana Habuša – najavio je u svom komentaru današnje gradonačelnikove presice nezavisni gradski vijećnik Zlatan Avar.

> Habuš: ‘Termoplin nije oštetio Grad, tko misli drugačije, široko mu polje’

> Slučaj Termoplin: HERA je tražila fiksnu cijenu, Grad ugovorio promjenjivu

Proteklih dana, naime, Zlatan Avar podnio je, kako je i bio najavio, kaznenu prijavu protiv Ivana Topolnjaka, direktora Termoplina, i Nevenke Grbac, voditeljice odjela računovodstva i financija u Termoplinu te predsjednice Nadzornog odbora i Skupštine poduzeća.

> Sofisticirana krađa? Avar podnosi kaznenu prijavu protiv odgovornih u Termoplinu

– HERA je u svom očitovanju jasno navela da nije nadležna za ugovorne odnose. Ja ću podsjetiti na bit priče. Bit je da se Termoplin javio u postupku javne nabave, ponudio najnižu cijenu, a naplaćivao koliko je htio. Argument o tome da je sve u redu jer je ugovorena promjenjiva cijena ne stoji. Ne znači promjenjiva cijena to da Termoplin može dizati cijenu kad god se sjeti. Zato i postoji odredba da mora najaviti promjenu cijene u roku od 30 dana, kako bi kupac mogao postaviti se prema ugovornom odnosu sukladno novonastalim okolnostima. A to nije napravljeno. Dakle, u cijeloj priči nije bitna opća prosječna cijena na razini Hrvatske, nego ugovorni odnos između Grada i Termoplina – obrazložio je Avar svoj stav.

Dodao je na kraju kako postoji osnovana sumnja da je u ‘slučaju Termoplin’ riječ o udruživanju.

Goran Habuš bio je obaviješten o svemu, nije reagirao, 1,5 milijun kuna je ‘izašlo’ iz proračuna. Zato kaznenoj prijavi dodajem još jedno ime – zaključio je vijećnik Zlatan Avar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije