Čačić: ‘Stan u Zagrebu prepisao sam na majku, no uskoro će opet glasiti na mene’

Radimir Čačić bio je najimućniji član prošle Vlade, u vrijeme dok je obnašao dužnost potpredsjednika. Prema tadašnjoj imovinskoj kartici, vrijednost imovine mu je bila oko 30 milijuna kuna.Iako je prošlo više od dva mjeseca otkad je stupio na dužnost, još nema njegove imovinske kartice.

Razlog je taj, piše 24 sata, što je Radimir Čačić naknadno mijenjao nešto vezano za dionice koje je prodao pa čeka povratnu informaciju od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

Pored sve svoje imovine, s plaćom saborskog zastupnika od oko 16.000 kuna i vlastitim stanom u Zagrebu, iskoristio je i dodatnu saborsku povlasticu pa tako svakog mjeseca dobiva 3.000 kuna za najam drugog stana i režije.

> Uz saborsku plaću, Habek, Čačić i Ilčić uzimaju još dodatnih 3.000 kuna za najam stana u Zagrebu

Zbog toga ga je javno prozvao i zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

> Sinčić: ‘Čačić tvrdi da živi od imovine, a uzeo je sve moguće privilegije’

– Nisam znao da mi to zakon onemogućava. To ću provjeriti i, ako je tako, onda ću putovati iz Varaždina i primati naknadu za putne troškove od oko 1200 kuna na tjedan, pa mi dođe na isto – kazao je Čačić.

Prema Odluci o smještaju zastupnika, pravo na maksimalno 2500 kn naknade za najam stana i 500 kuna za režije imaju svi s prebivalištem udaljenijim od 50 km od Zagreba. Apsurd ove odluke je da ne navodi što s onima koji imaj svoj stan u Zagrebu, poput Čačića. No neki zastupnici kažu: ‘Pa podrazumijeva se valjda da nećete koristiti tu povlasticu ako imate stan u Zagrebu’.

Čačić je naknadno pojasnio svoj slučaj.

– Zvao sam suprugu da provjerim i podsjetila me kako sam ja bio vlasnik toga stana 2012. Kasnije sam stan prebacio na majku, a sad je u tijeku postupak kojim ga vraćam na sebe. Tako da imam stan koji trenutačno nije na mene, ali će opet biti – pojasnio je Čačić za 24 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije