Pusić želi jednog kandidata za šefa HNS-a, no u igri su već Štromar i Vrdoljak

Unutarstranački izbori Hrvatske narodne stranke zakazani su za 16. travanj, a jedan od kandidata zasigurno je Predrag Štromar, župan Varaždinske županije i predsjednik županijske podružnice HNS-a, koji je već najavio svoju kandidaturu.

Iako je očekivano da bude više od jednog kandidata na unutarstranačkim izborima, izjava Vesne Pusić mogla bi malo zakomplicirati stvar.

Kao što piše Jutarnji list, predsjednica stranke Vesna Pusić na jučerašnjem je predsjedništvu ‘narodnjaka’ još jednom najavila da se neće natjecati za novi mandat, no pritom je poslala poruku kako bi voljela da na izborima bude jedan kandidat kojeg će zatim podržati što veći broj članova.

To dovodi do komplikacija jer, osim Predraga Štromara koji je kandidaturu već najavio, velik broj članova HNS na čelu stranke vidi ministra gospodarstva u odlasku Ivana Vrdoljaka.

– Razgovaralo se o izborima. Bude li više kandidata, poruka je da pazimo na dignitet stranke i da se ne spuštamo na razinu prepucavanja po medijima. Ja pri svojoj kandidaturi ostajem – za Jutarnji je rekao župan Štromar.

Do 21. veljače moraju se održati sve skupštine regionalnih saveza stranke, a središnji odbor HNS-a do 5. ožujka trebao bi verificirati pristigle kandidature.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije