Brojni gosti prisustvovali svečanoj sjednici Županijske skupštine u HNK

U gledalištu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, pred četiristotinjak uzvanika, održana je svečana sjednica Županijske skupštine, kojom je obilježen Dan Varaždinske županije i blagdan Male Gospe. Sjednici su prisustvovali brojni visoki dužnosnici i gosti, među kojima su bili i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova prof.dr.sc. Vesna Pusić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mario Habek, ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnici Marijan Škvarić, Dubravko Bilić, Silvano Hrelja, župani susjednih županija i mnogi drugi.

Svečanu sjednicu, zaželjevši srdačnu dobrodošlicu uzvanicima, otvorila je predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić koja je tom prilikom istaknula kako Varaždinska županija svake godine ostvaruje izvrsne rezultate na mnogim područjima, a najviše na području obrazovanja i privlačenju stranih investicija.

– Varaždinska županija diči se epitetom najtransparentnije županije te jedne od najkonkurentnijih županija u Republici Hrvatskoj. Rezime našeg rada u proteklih godinu dana obiluje vidljivim rezultatima koji nas raduju, ali i obvezuju na daljnji rad i zalaganje – rekla je predsjednica Skupštine.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar u svom je govoru istaknuo neke od rezultata koji su postignuti u protekloj godini.

– Povećan interes za ulaganje na području Varaždinske županije, pad nezaposlenosti, povećanje izvoza te smanjenje uvoza, rast BDP-a u prosjeku brže i više od državnog, izvozni suficit… Svi ti rezultati vesele, no za nas je pravi uspjeh stvarno poboljšanje života svakog pojedinca – istaknuo je župan Štromar te dodao da će se nastaviti s privlačenjem investicija dok se ne osigura još više radnih mjesta.

Također, istaknuo je da Županijsku otvorenost cijene i prepoznaju mnogi, posebno investitori kojima se maksimalno izlazi u susret imajući u prvom planu radnike.

– U ovoj godini otvorilo se nekoliko tvornica s petstotinjak radnih mjesta, a uz veliki investicijski val koji je u tijeku, do kraja godine će se bar još toliko. Većina ulagača bila je u višemjesečnim pregovorima sa Županijom i općinama. U Županiji su stvoreni kapaciteti da se izda građevinska dozvola u jedan dan, a poduzetnici na svakom koraku nailaze na širom otvorena vrata – kazao je župan.

Pozdravne govore održali su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mario Habek, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova prof.dr.sc. Vesna Pusić.

– Ovdje se jasno vidi izdržljiv i uporan rad, a i to da se poštenje isplati. Politika se vodi u pravcu onoga što je dobro, a bez zastrašivanja jedni drugih. Primjer je to kako se može voditi cijela Hrvatska koja raste, što pokazuju sve brojke koje su neumoljive. Čestitam Vam na poslu koji ovdje obavljate. I jako je dobro da ste otvoreni i dijelite znanje s drugima – istaknula je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova.

Nakon prigodnih riječi uvaženih gostiju, uslijedio je najsvečaniji trenutak svečane sjednice, kada su župan Predrag Štromar i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić uručili nagrade ovogodišnjim laureatima.

Nagrada za životno djelo u 2015. pripala je dječjoj kardiologinji prim.mr.sc Brigiti Czeisberger, nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju pripala je predsjednici Ludbreškog sunca Ruži Zlatar.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju pripala je i tvrtci TP Varaždin, a nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripala je Udruzi veterana 7. gardijska brigada ‘Puma’.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripala je i Mariji Cafuk.

Također, posebno priznanje župana dodijeljeno je Kulturno–umjetničkom društvu ‘Klaruš’ iz Maruševca za dugogodišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma, očuvanje tradicijskih vrijednosti ovog kraja te za promociju Varaždinske županije u zemlji i svijetu.

Nagrada najboljem učeniku završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije pripala je Maji Puček za odličan uspjeh u srednjoškolskom obrazovanju i zapažene rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Glazbeni program izveli su učenici Glazbene škole u Varaždinu, tenor Dominik Padarić, Alen Vađunac na trubi te David Vuković na klaviru, dok su himnu izveli članovi Komornog vokalnog ansambla Glazbene škole u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije