Živi zid Habušu: Samo ukazujemo na nezakonito provođenje mjera isključenja vode

Živi zid Varaždinske županije odgovorio je priopćenjem na komentar gradonačelnika Gorana Habuša vezan uz najavu novih prosvjeda Živog zida ipred Varkoma, Gradske vijećnice te domova odgovornih.

> Grad Varaždin: Naše ovlasti u Varkomu nisu vezane uz isključenja i ovrhe

> Živi zid najavljuje prosvjede ispred Gradske vijećnice, ali i domova odgovornih!

– Gradonačelnik Goran Habuš izražava nadu da te naše najave nisu ispolitizirane te da nisu usmjerene na kritiku rada gradske uprave. Nadalje pojašnjava da Grad Varaždin nema ovlasti u smislu isključenja iz sustava vodooprske i ovrha koje provodi tvrtka Varkom. Sa navedenim tvrdnjama se u potpunosti slažemo, ali Grad Varaždin kao većinski vlasnik (51% dionica), koje mu omogućuju upravljanje tvrtkom, mogao je i trebao je biti upoznat s načinom provođenja mjera prisilnih naplata neredovitih platiša njihovim isključivanjem iz vodoopskrbne mreže koje provodi Varkom. Što se tiče zabrinutosti gradonačelnika zašto Živi zid nije uputio najave prosvjeda i ostalim malim dioničarima, kojih je ukupno 25 gradova i općina, koji svi zajedno posjeduju 49% dionica Varkoma, smatramo da je zabrinutost ispolitizirana, budući da je jasno tko posjeduje upravljačka prava.

Živi zid pozdravlja gradonačelnikovo navođenje provedenih socijalnih mjera i eventualnih pojedinačnih otpisa dugova građana i pravnih osoba po osnovu javnih davanja.

– Ali smatramo da su to postupci koji su propisani pozitivnim zakonskim propisima RH i da se tiču djelokruga rada Grada Varaždina te njegovih nadležnosti i zakonskih ovlasti. Smisao naših najavljenih aktivnosti je ukazivanje na nezakonito provođenje prisilnih mjera naplate neredovitim platišama njihovim isključivanjem iz vodoopskrbne mreže i upućivanje na zakonite parnične i ovršne postupke, kako to i radi druga gradska tvrtka Čistoća – zaključuje se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije