Miličić istupio iz Laburista, razlog – “Kolarićev nepotizam”

Siniša Miličić od jučer, 21. travnja, više nije član Hrvatskih laburista – Stranke rada.

– Izbrisan sam iz evidencije članstva na svoj zahtjev. Nisam želio s tim još izlaziti u javnost jer planiramo sazvati konferenciju za novinare, budući da poveći broj članova namjerava ovih dana napraviti isto – potvrdio nam je Siniša Miličić informaciju i najavio daljnje korake.

Podsjetio je kako je Stanko Medvedec iz Varaždinskih Toplica već istupio, jednako kao i Denis Šarić iz Čakovca, blizu izlaska je i županijski vijećnik Davor Golub te neki drugi članovi, svi ključni ljudi po ograncima, doznajemo od Miličića.

Golub će odlučiti sljedećih dana

– Što se mene tiče, najkasnije sljedećeg tjedna donijet ću odluku vezanu uz članstvo – doznali smo od Davora Goluba.

Razlog Miličićevog izlaska iz stranke je – neslaganje s Božidarom Kolarićem, predsjednikom Laburista na županijskoj razini.

– Laburisti pod vodstvom Božidara Kolarića postali su leglo korupcije i nepotizma. Glavne aktivnosti vezane su uz to kako uhljebiti nekoga iz obitelji Kolarić – nezadovoljan je Miličić.

Kao jedan od osnivača Laburista (sa stranačkom iskaznicom, kako kaže, broj 16), Miličić smatra da je ideja laburizma u Varaždinskoj županiji umrla.

Nije isto kao slučaj Pomahač

Pritom, svoj mandat vijećnika u Županijskoj skupštini ne misli vratiti stranci, iako je zbog sličnog postupka on sam prozivao Ivanu Pomahač, koja je bila prešla u SDP.

– Ja neću vratiti svoj mandat jer mi načela ne dozvoljavaju da ga vratim Božidaru Kolariću i njegovoj obitelji. Osim toga, ja neću mandat predati nijednoj drugoj stranci, nego ću djelovati kao nezavisni vijećnik – zaključio je Miličić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije