SPORAZUM Laburisti i HNS složni: ‘Nismo zadovoljni načinom na koji se vodi grad’

Podružnica HNS-a Varaždin i varaždinski ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada danas su održali zajedničku konferenciju za medije na kojoj su potpisali sporazum o programskoj suradnji u narednom razdoblju.

Potaknute dosad odličnom suradnjom, ali i nezadovoljstvom trenutnim vođenjem Grada i rezultatima sadašnje gradske vlasti, stranke HNS i Laburisti spremne su postići programski dogovor kako bi zajedno ukazale na propuste u vođenju i aktivno nudile alternative i potencijalna rješenja za koje trenutno u gradu nema ideja.

– HNS je u proteklih šest godina Gradom upravljao transparentno, racionalno, bez populizma, a iza nas je ostao red i višak u proračunu od 20 milijuna kuna te mnogo projekata za koje smo se nadali da će ih sadašnja gradska vlast provoditi. Dali smo priliku sadašnjoj vlasti od gotovo godinu dana da odredi svoje politike i načine provođenja istih kroz programe i aktivnosti i nismo zadovoljni dosad viđenim i napravljenim.

Previše je nejasne politike i poteza oko ključnih točaka kao što su upravljanje proračunom i upravljanje gradskim tvrtkama. Gradu trebaju konkretni potezi koji će građanima omogućiti kvalitetniji život, veću zaposlenost, veće plaće, a time i veću potrošnju. Smatramo da su pravi prioriteti stvaranje temelja i uvjeta za privlačenje tvrtki koje će zapošljavati ljude, pogotovo one mlade – tvrtke iz informatičke industrije, s novim tehnologijama; pomoć sa startnim kapitalom poduzetnicima početnicima, dizanje garancijskih potencijala, povećanje kreditnih fondova, a tek onda baviti se kozmetikom Grada – istaknuo je predsjednik podružnice HNS-a Mario Sambolec.

Sambolec je spomenuo nekoliko primjera iz kojih je vidljivo da Grad ne ide u dobrom smjeru – poput obnove kompleksa bazena na Dravi u koje će se uložiti oko 500.000 kuna, plaćati mjesečni najam za njih, a potom ih možda i kupiti, uređenje plaže na Aquacityu i to sve uz Gradske bazene koji već posluju s gubitkom; radnici Aquatehnike su završili na burzi rada i samim time je sudbina stotina obitelji neizvjesna.

Predsjednica ogranka Varaždin Hrvatskih laburista – Stranke rada Jadranka Lukavečki osvrnula se na dosadašnju suradnju:

– HNS i Laburisti već godinama dobro surađuju, kako na gradskoj, tako i na županijskoj razini. Na prošlim lokalnim izborima Laburisti su podržali koalicijsku listu HNS-a i ostalih stranaka za Gradsko vijeće Grada Varaždina te za Županijsku skupštinu. Suradnju ćemo nastaviti što smo i potvrdili današnjim potpisivanjem sporazuma. Pozivamo i druge stranke da se priključe našim aktivnostima i da zajedno radimo na dobrobiti naših građana.

Mario Sambolec je na kraju posebno naglasio: – Postoje teme bitne za razvoj grada te su HNS i Laburisti spremni postići programski dogovor kako bi Grad kvalitetnije mogao ići naprijed. Cilj nam je biti uključivi, aktivno pristupati rješavanju problema te pokazati pravu političku zrelost i odgovornost koju ovaj grad i njegovi građani zaslužuju.

Na jesen ćemo krenuti sa javnim tribinama na kojima ćemo predstaviti zajednički program, a uslijedit će i program za mjesne odbore. Poziv na suradnju je upućen i drugim strankama da se priključe aktivnostima koje ćemo predlagati za bolji gospodarski i socijalni razvoj grada, ali isto tako pružamo i ruku suradnje aktualnoj vlasti na projektima bitnim za razvoj našeg grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije