Vijesti / Politika

SJEDNICA

LUDBREG Gradsko vijeće: Uveden sustav elektroničkog praćenja sjednice i glasovanja

LUDBREG Gradsko vijeće: Uveden sustav elektroničkog praćenja sjednice i glasovanja
Grad Ludbreg

Članovi vijeća na korištenje su dobili tablet računala putem kojih su im dostavljeni materijali za sjednicu, a ujedno služe i za glasovanje...

U Ludbregu je u četvrtak, 27. prosinca, održana sjednica Gradskog vijeća koja će ostati zapamćena po novom sustavu glasovanja. Uveden je sustav elektroničkog praćenja sjednice i glasovanja.

- Članovi vijeća na korištenje su dobili tablet računala putem kojih su im dostavljeni materijali za sjednicu, a ujedno služe i za glasovanje. Uoči ove sjednice imali smo i probnu sjednicu na kojoj smo isprobali kako sustav funkcionira. Vjerujemo kako ćemo ovim sustavom smanjiti godišnje troškove za pripremu materijala koji se odnose na papir i boju za ispis, a ujedno uz ovakav sustav vjerojatnost pogreške se smanjuje - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradski vijećnici na jučerašnjoj su sjednici prihvatili I. izmjene i dopune Progama javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Ludbrega za 2018. godinu u visini 13.733.440,00kn, zatim I. izmjenu i dopunu Programa građenja komunalne infrastrukture u Gradu Ludbregu za 2018. godinu koji sada iznosi 8.654.435,58kn, od čega je vanjski izvor financiranja 5.512.624,24kn.

Prihvaćene su i III. Izmjene i dopune Proračuna Grada Ludbrega za 2018. godinu. Trećom izmjenom i dopunom proračuna Grada Ludbrega za 2018. godinu nastoji se uspostaviti ravnoteža između planiranih prihoda i planiranih proračunskih izdataka.

Po ovoj trećoj procjeni tekući prihodi uključujući kapitalne prihode i potpore iznose 43.116.736 kuna.

Promatrajući ukupne prihode po ovim izmjenama u odnosu na plan proračuna u iznosu od 45.562.409 kuna vidljivo je da su ukupni prihodi smanjeni za 2.445.673 kuna ili za 5,36 posto.

Prihvaćen je i Program potpora u poljoprivredi za područje Grada Ludbrega za razdoblje 2019.-2020. Potpore podrazumijevaju dodjelu bespovratnih novčanih sredstava iz Proračuna Grada Ludbrega za proračunsku godinu.

Korisnici ovog Programa mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom (poljoprivredno zemljište, nasadi, stoka, gospodarski objekti i sl.) na području Grada Ludbrega, a koja zadovoljavaju kriterije propisane za pojedine aktivnosti.

Prihvaćena je i Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama. Napuštene i izgubljene životinje, a osobito psi i mačke izazivaju veliku zainteresiranost javnosti i udruga za prava i dobrobit životinja, što zahtjeva značajno sudjelovanje nadležnih tijela, osobito veterinarske inspekcije i jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave u rješavanju pitanja koja nastaju kao posljedica nedovoljne svijesti vlasnika pasa o odgovornom posjedovanju životinja, a za zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja potrebna su i značajna financijska sredstva jedinice lokalne samouprave.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video