Vijesti / Politika

POSLOVANJE I PLANOVI

STANJE NA AQUACITYJU Uređenje plaže odgođeno za rujan, smrad neće nestati bar do 2021.

STANJE NA AQUACITYJU Uređenje plaže odgođeno za rujan, smrad neće nestati bar do 2021.
Zvonko Lončar

Direktor Aquacityja Emir Arnautović i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas su na konferenciji za novinare iznijeli informacije o poslovanju gradske tvrtke Aquacity, kao i o planovima za budućnost.

Direktor Aquacityja Emir Arnautović i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas su na konferenciji za novinare iznijeli informacije o poslovanju gradske tvrtke Aquacity, kao i o planovima za budućnost.

Arnautović je uvodno iznio podatke o poslovanju gradske tvrtke Aquacity od ožujka, kad je on postao direktor Aqucityja, do lipnja.

- U odnosu na prošlu godinu, prihodi su 15 posto bolji. Ukupni rashodi smanjeni su za 25 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Iz toga proizlazi da je rezultat ukupnog poslovanja za 63 posto bolji no poslovanje u istom razdoblju prošle godine. U apsolutnim brojkama, to bi bilo oko 400.000 kuna – rekao je Arnautović.

Autokamp, plaža za ljubimce, gableci...

Što se planova tiče, Arnautović je istaknuo kako planiraju ponovo dobiti Plavu zastavu, priznanje koje je moguće dobiti tek na jednu godinu ako se udovolji strogim ekološkim kriterijima, jedan dio plaže posvetiti samo gostima koji na kupanje vode kućne ljubimce, nastaviti suradnju s Kerekesh teatrom, razvijati dječji kamp, ulagati u estetsku dimenziju okoliša.

Dodao je kako će Summerfest, koji će ove godine prvi put biti održan na Aquacityju, sljedeće godine biti podignut na viši nivo te je dodao kako neće biti ograničen na samo jednu vrstu glazbe.

Među planovima je razvoj autokampa na Aquacityju, a to će pokušati ostvariti kroz europske i državne fondove.

- Cilj je da uredimo autokamp s četiri ili pet zvijezdica. Ova godina pokazala nam je kako u turizmu danas probleme imaju oni s manje zvijezdica, dok oni kvalitetniji nemaju probleme s dolaskom gostiju. Mislim da bi to bio pun pogodak – rekao je Arnautović.

Također je istaknuo kako je u planu angažman s gablecima za jednu firmu, a okarakterizirao je to kao 'poprilično dobar posao'.

Postavljanje geotekstila

Gradonačelnik Čehok osvrnuo se na uređenje plaže i obalnog dijela Aquacityja.

- To je jedan kompleksan zahvat i planirali smo to napraviti do 1. srpnja, no izabrani izvođač je odustao od posla jer je uvidio da ono što želimo prelazi njegove okvire. Odustali smo da to radimo u kolovozu jer bismo samo smetali ljudima prilikom kupanja i sunčanja. Tako da će radovi nastaviti nakon sezone, u rujnu – rekao je Čehok.

Istaknuo je kako je potrebno do pola metra dubine vode navući geotekstil, a nakon toga će na to doći šljunak. Na taj način, istaknuo je Čehok, izbjeći će se zamućivanje vode.

- Nadamo se samo da neće biti problema s izvoditeljima radova, kao što je to bilo sad – dodao je Čehok.

Dodao je kako Grad Varaždin ovdje ne ulaže u restoran, već u cijeli kompleks od 150.000 kvadrata. To izlaganje iznosi oko milijun kuna, rekao je Čehok.

- U odnosu na odlaganje u ostale vodne komplekse, ovo je malo ulaganje. Grad će i dalje nastaviti ulaganje u kompleks. Autokamp bio bi i više no dobar dodatak, ne samo za Aquacity, već i za cjelokupni varaždinski turizam.

Vezana vijest:

Aquacity MIRISI IZ PROČISTAČA SMRAD NA AQUACITYJU Najavljene mjere za suzbijanje nesnosnih mirisa, no pravo rješenje tek 2023.

Veliki problem za Aquacity su i neugodni mirisi koji dolaze s obližnjeg pročistača, a rješenje se tu nazire tek kroz dvije godine kad bi pročistač treba proći kroz rekonstrukciju u sklopu projekta aglomeracije.

- Sutra ćemo potpisati ugovor za rekonstrukciju pročistača, a kroz dvije godine taj bi posao trebao biti završen. Kad bismo ljudima mogli garantirati da ovdje neće biti neugodnih mirisa, mi bismo mogli ponuditi puno više. No to ne možemo učiniti sve dok pročistač ne bude rekonstruiran – zaključio je Čehok.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6013

Reci što misliš!