Vijesti / Politika

Mjesni odbori

REFORMISTI ČEHOKU Koščak: 'Čemu služe predsjednici mjesnih odbora direktno izabrani na izborima?'

REFORMISTI ČEHOKU Koščak: 'Čemu služe predsjednici mjesnih odbora direktno izabrani na izborima?'
Reformisti/Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Reformisti su se preko priopćenja požalili na Čehokovo vrijeme sazivanja koordinacijskog sastanka smatrajući da su obaviješteni krajnje neprimjereno te da je to izraz nepoštovanja prema predsjednicima.

Danas je u Gradskoj vijećnici održan koordinacijski sastanak gradonačelnika Ivana Čehoka s predsjednicima mjesnih odbora.

Čehok je je pozvao predsjednike i predstavnike mjesnih odbora na punu suradnju prilikom donošenja proračuna za sljedeću godinu.

Također, upozorio je na proračunske okvire te na raskorak između mandata vijeća mjesnih odbora i mandata čelnika jedinica lokalne samouprave.  

Iz Gradske organizacije Narodna stranka – Reformisti preko priopćenja požalili su se na vrijeme sazivanja sastanka smatrajući da su obaviješteni krajnje neprimjereno te da je to izraz nepoštovanja prema predsjednicima.

- Danas, 1. kolovoza, gradonačelnik Ivan Čehok sazvao je koordinaciju s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora. Iako smo više puta pozivali aktualnu gradsku vlast na redovito sazivanje koordinacija te pozdravljamo odluku gradonačelnika da sluša naše savjete, vrijeme sazivanja je krajnje neprimjereno te je izraz nepoštovanja prema predsjednicima. Osim što je vrijeme godišnjih odmora bez obzira što se gradonačelnik vratio s mora, važnije je da je koordinacija sazvana za 8 sati ujutro kada je velika većina predsjednika na svojim radnim mjestima. Predsjednici mjesnih odbora nisu zaposleni u  Gradu Varaždinu već za tu koordinaciju moraju uzimati slobodan dan odnosno godišnji odmor – napisao je predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak iz Reformista.

Koščak smatra da je ovo primjer 'diskreditiranja funkcije predsjednika mjesnih odbora'.

- Nažalost, ovo je samo nastavak provođenja svojevoljnosti gradonačelnika koji je primjerice u 3. mjesnom odboru tri puta prilagođavao konstituirajuću sjednicu ne mareći pritom na obaveze izabranih vijećnika, da se na kraju na samoj sjednici nije pojavio niti jedan jedini predstavnik Grada Varaždina. Još jedan primjer diskreditiranja funkcije predsjednika mjesnih odbora je prijedlog izmještanja ureda gradonačelnika po mjesnim odborima. Čemu onda služe predsjednici mjesnih odbora direktno izabrani na izborima koji bi trebali biti prva spona između gradonačelnika i građana? – smatra predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora.

Navodi kako su prošle godine podsjetili kada je primjereno vrijeme za održavanje sastanka.

- Prošle smo godine upozorili na činjenicu da se koordinacije sazivaju samo za vrijeme Špancirfesta, a ove godine je očito započela nova praksa - usred godišnjih odmora i za vrijeme kada su predsjednici na svojim radnim mjestima. Ovim putem pozivamo gradonačelnika na redovito sazivanje koordinacija u vrijeme koje odgovara predsjednicima koji su zaposleni. Isto tako pozivamo gradonačelnika da se koordinacije sazivaju prije kreiranja proračuna, a ne dan prije nego isti ide na Gradsko vijeće – zaključio je Nenad Koščak iz Reformista.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6013

Reci što misliš!