Vijesti / Politika

POLITIKA I SPORT

KAŽNJAVANJE? Mladenović dobio otkaz. Runac: 'Nije bilo nikakvog političkog pritiska'

KAŽNJAVANJE? Mladenović dobio otkaz. Runac: 'Nije bilo nikakvog političkog pritiska'
Varaždinski.hr

Osim Mladenovića, otpušten je i jedan domar. Čehok odbacuje bilo kakvu pomisao da bi utjecao na odluke Zajednice sportskih udruga. Nije čak ni znao da se to dogodilo.

Gradski vijećnik Denis Mladenović više nije djelatnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Zapravo, strogo formalno precizno, u ovome trenutku odrađuje otkazni rok, doznali smo od Alena Runca, predsjednika Zajednice.

Grad zatražio racionalizaciju

Posljedica je to, kaže Runac, racionalizacije poslovanja koja je napravljena na zahtjev Grada Varaždina

Naime, u kolovozu je Upravni odjel za kulturu, obrazovanje i sport zatražio od Zajednice izvještaj o tome što je napravljeno u pogledu racionalizacije materijalnih troškova i troškova zaposlenika.

Otpušten i jedan domar

- Stručne službe napravile su analizu i prijedlog racionalizacije i dio toga je otpuštanje ne samo Denisa Mladenovića, koji je radio kao stručni suradnik, nego i jednog domara odnosno održavatelja sportskih objekata, ali i niz drugih mjera - iznosi Runac.

Prošloga tjedna sastao se Izvršni odbor, koji je, napominje predsjednik Zajednice, odluku o prihvaćanju plana racionalizacije donio jednoglasno.

Lani 'povećana potreba za kadrovima'

Denis Mladenović zaposlen u je u Zajednici prošle godine u veljači, gdje je bio zaposlen kao stručni suradnik. Budući da je bio gradski vijećnik s liste Ivana Čehoka, javnost i mediji otvoreno su tada govorili i pisali o još jednom zapošljavanju po političkoj liniji. Iz Zajednice i iz Grada to su demantirali, govoreći tada o 'povećanoj potrebi za kadrovima'.

Samo godinu i pol kasnije 'povećana potreba za kadrovima' pretvorila se u potrebu 'racionalizacije poslovanja'. 

Dva stadiona manje

- Da, promijenile su se neke okolnosti. Više ne upravljamo s dva stadiona, onim u Zagrebačkoj ulici i onim u Hrašćici. To je oko 400.000 kuna godišnje manje. U svakome slučaju, novac kojim raspolažemo bolje je usmjeriti u klubove nego u zaposlenike koji nam nisu neophodni - objašnjava Alen Runac.

Racionalizacija poslovanja u Zajednici, odnosno dijeljenje otkaza, koincidiralo je s razdobljem u kojem se Denis Mladenović kao gradski vijećnik odmetnuo od kluba vijećnika Ivana Čehoka.

Odmetnuti Mladenović

Vezana vijest:

Denis Mladenović Priopćenje gradskog vijećnika DENIS MLADENOVIĆ 'Prijetili su mi da ću biti 'samljeven'. Ako se ovo nastavi, obratit ću se nadležnim institucijama'

Bilo je to na sjednici na kojoj se trebalo odlučivati o dubioznoj nagodbi vezanoj uz zamjenu zemljišta između Grada Varaždina i tvrtke T&H Invest. 

Od tada traje pritisak na Mladenovića da vrati mandat listi s koje je izabran, no on cijelo ovo vrijeme ustraje u tome da ostaje nezavisni gradski vijećnik. 

Za očekivati je stoga bilo da će zbog toga ostati i bez radnog mjesta. No Alen Runac kaže da nikakav politički pritisak nije postojao niti je itko nazivao i sugerirao Zajednici što napraviti.

Isto nam je rekao i Ivan Čehok kad smo ga upitali o tome. Štoviše, on nije ni znao u tome trenutku da je Mladenović dobio otkaz. Odbacio je insinuacije o bilo kakvom njegovom pritisku na Zajednicu. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!