Vijesti / Politika

BLIŽE SE IZBORI

Iz SDP-a poručuju: 'Kandidirat ćemo zastupnike po novom Statutu'

Iz SDP-a poručuju: 'Kandidirat ćemo zastupnike po novom Statutu'
SDP Varaždinske županije

Predloženi su predsjednica županijske organizacije Barbara Antolić Vupora, čiju je kandidaturu podržao najveći broj općinskih i gradskih organizacija, potpredsjednici ŽO Neven Bosilj i Miroslav Marković te predsjednici Foruma i drugih nacionalnih tijela, napisali su iz SDP-a.

Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije, jedne od županija u kojoj SDP redovito ostvaruje najbolje izborne rezultate u državi, prihvatio je kandidature za zastupnike u Hrvatskom saboru koje će proslijediti središnjici stranke koja donosi konačnu odluku o listama na predstojećim parlamentarnim izborima koji će se održati 5. srpnja ove godine. 

U skladu s novim Statutom stranke i demokratizacijom unutarstranačkih procesa prema kojem kandidate za listu središnjici samostalno predlažu sve općinske i gradske organizacije, ali i činjenicom da SDP-a Varaždinske županije ima brojne istaknute članove, Županijski odbor podržava sve prijedloge iz tih organizacija.

- Predloženi su predsjednica županijske organizacije Barbara Antolić Vupora, čiju je kandidaturu podržao najveći broj općinskih i gradskih organizacija, potpredsjednici ŽO Neven Bosilj i Miroslav Marković te predsjednici Foruma i drugih nacionalnih tijela Luka Zrinski, Josip Hehet, Alenka Car, Dubravka Biberdžić, Krešimir Šalig te Mladen Smoljanec - napisali su iz SDP-a.

Podršku su dobili i svi SDP-ovi predstavnici izvršne vlasti među kojima su gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, načelnik općine Petrijanec Željko Posavec, zamjenici gradonačelnika u svojim sredinama Renata Potočnik i Hrvoje Kovač kao i zamjenici načelnika s područja županije Mario Klapša, Žarko Rodeš i Mario Milak ukoliko će se kandidirati.

Uz sve navedene do sad su pristigle i kandidature Brune Istera i Gordane Marsenić.

Kandidacijski postupak traje do 1. lipnja.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!