Vijesti / Politika

STRATEŠKI DOKUMENT

GRAD POZIVA GRAĐANE 'Iznesite svoje prijedloge o tome kakav Varaždin želite!'

GRAD POZIVA GRAĐANE 'Iznesite svoje prijedloge o tome kakav Varaždin želite!'
Varaždinski.hr

Ni jedan grad u Hrvatskoj nema bolji sustav komunikacije s građanima, rezolutno je ustvrdio gradonačelnik.

Grad Varaždin će putem web-ankete pitati građane o njihovim prijedlozima i idejama za unapređenje kvalitete života u gradu. Ona će biti postavljena na stranice Grada danas tijekom dana, najavila je Jadranka Pavlović, nova pročelnica Upravnog odjela za EU projekte.

Anketa je dio procedure izrade Plana razvoja Grada Varaždina do 2030. godine odnosno temeljnog gradskog strateškog dokumenta.

- Svi koji imaju projektne ideje za koju misle da bi mogla unaprijediti kvalitetu života u gradu, neka ih iznesu u anketi - pozvala je Pavlović. Anketa će biti otvorena do 10. veljače.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica rekla je da je trenutno važeća strategija ona koja je završila s 2020. godinom. Lokalna strategija se mora nadovezivati na one višeg reda, a trenutno je u izradi nacionalna.

Vezana vijest:

Bicikli GRAD POPRAVLJENIH BICIKALA SERVISIRAJTE SVOJ BICIKL Od sredine veljače kreće novi krug sufinanciranja

Gradonačelnik Ivan Čehok odgovorio je na neke kritike iz oporbenih redova pa je tako ustvrdio da Grad Varaždin ima 'najbolji sustav komunikacije s građanima u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire'.

- Ni jedan grad u Hrvatskoj nema bolji sustav komunikacije s građanima, od savjetovanja do implementacije prijedloga građana! Mi na dnevnoj razini komuniciramo s građanima, od mjesnih odbora, preko društvenih mreža, mailovima preko GRIC-a pa i izravno. A sada ćemo napraviti i protokol za suradnju s udrugama, stručnim udruženjima... - rekao je Čehok i pozvao građane da se svojim idejama uključe u anketu o razvoju grada.

Anketa se nalazi ovdje.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.