Vijesti / Politika

hns vs nezavisni

Bivši ivanečki HNS-ovci o uzetom inventaru: 'Teško se nose s time da su im otišla 252 člana'

Bivši ivanečki HNS-ovci o uzetom inventaru: 'Teško se nose s time da su im otišla 252 člana'
Ivanec.hr/HNS Varaždinske županije

Danas su se javili bivši HNS-ovci, odnosno Branko Putarek koji je u ime nezavisne liste poslao priopćenje.

Županijski HNS-ovci Marijan Škvarić i Nikola Sedlar jučer su se požalili kako su bivši predsjednik ivanečkog HNS-a Branko Putarek i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, koji su nedavno napustili stranku, iz stranačkih prostorija odnijeli sav inventar.

- Ostale su samo majice – rekli su te dodali da ovo nisu očekivali od kolega te da majice mogu doći pokupiti.

Vezana vijest:

HNS, Škvarić NAKON RASKOLA Iz HNS-a bivše vodstvo odnijelo sav namještaj i slike. Ostale samo majice

Danas su se javili bivši HNS-ovci, odnosno Branko Putarek koji je u ime nezavisne liste poslao priopćenje.

Napisao je da je istina sljedeća.

- Sav namještaj i inventar o kome je riječ privatna je imovina i s tom činjenicom je prilikom primopredaje upoznat povjerenik Podružnice HNS-a i koja je konstatirana u zapisniku o primopredaji.

Slijedom toga, tvrdnja o tome da su pojedinci navodnu stranačku donaciju upisali na svoje ime, najordinarnija je laž i spada u sitna podmetanja i „kokošarenja“ kakvih smo se, nažalost, u HNS-u naslušali i nagledali, a koje i jesu bile tek jedan od razloga napuštanja ove klijentelističke družine.

Što se tiče navoda o tome da smo odnijeli i fotografije, to je točno. A zašto? Zato jer su one bile osobno vlasništvo bivših članova koji su ih donijeli kako bi njima ukrasili stranačke prostore. Nakon što su iz HNS-a otišli gradonačelnik, oba zamjenika gradonačelnika, svi gradski vijećnici iz redova HNS-a, svi članovi predsjedništva podružnice te svi predsjednici vijeća mjesnih odbora sa članovima (25 od 30 mjesnih odbora), ti isti ljudi naprosto su uzeli svoje fotografije natrag, smatrajući da nemaju više što tražiti u stranci koju su napustili. Nekoliko majica ostalo je zato što nisu bile privatno, već stranačko vlasništvo.

Razumijemo da se Škvarić i suradnici teško nose sa činjenicom da je 252 člana (do danas) s područja grada Ivanca napustilo HNS. Budući da je svaki dan takvih sve više, kao i da našoj nezavisnoj listi prilazi sve više novih, mladih ljudi, naravno da će nam namještaj u novim prostorima biti od velike koristi, pa već razmatramo i opciju nabave kojeg stola više.

Ove otužne, sitne igrice HNS-a s namještajem, očito u nedostatku bilo kakvih pametnijih sadržaja, pokazuju da se HNS ne može pomiriti s teškim udarcem iz Ivanca i bjelodanom porukom koje mu je uputilo sad već bivše članstvo. Iako, moramo reći da već polako postaje zamorno ovo ponašanje HNS-a kao rascmizdrene ostavljene mladenke pred oltarom, a koja bivšim članovima nikako da prestane slati sentimentalno „garnirane“ poruke – napisano je u priopćenju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!