Vijesti / Politika

hns vs reformisti

Škvarić prozvao Čačića zbog 15 doza bačenog cjepiva

Škvarić prozvao Čačića zbog 15 doza bačenog cjepiva
HNS/Varaždinska županija

Iz HNS-a ističu kako je glavni problem župan Varaždinske županije...

Hrvatska narodna stranka priopćenjem se osvrnula na provođenjem cijepljenja u Varaždinskoj županiji.

Vezana vijest:

radimir čačić gost n1 studija Čačić kaže da se nije htio cijepiti preko reda: '15 cjepiva smo još i bacili'

- Zašto se ne pripremi sustav procjepljivanja u Varaždinskoj županiji, pitanje je koje se nameće posljednjih tjedan dana. S obzirom na to da trenutno nema dovoljno cjepiva za sve zainteresirane, nužno je pripremiti sustav kako bi u trenutku neprekidne opskrbe cijepljenje funkcioniralo na najvišoj razini. No, Varaždinska županija ne razmišlja o tome, pa se cjepivo, kojeg ionako ima premalo, čak i baca – poručuju iz HNS-a.

Problem je, ističu iz HNS-a, u županu Varaždinske županije Radimiru Čačiću.

- Apsurdno je da župan s ponosom ističe da se cjepivo bacilo. Da su postavljeni jasni kriteriji i da je organizacija na višoj razini, moglo je biti cijepljeno još 15 ljudi koji su u rizičnoj skupini, no kako je župan jedan jedini i 'svemogući', može ako želi cjepivo i baciti - ističe v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić.

Škvarić dodaje kao je na razini županije potrebno organizirati sustav punktova i mobilnih timova te pokrenuti internet platformu i mobilnu aplikaciju putem kojih će građani podnositi zahtjev za cijepljenjem i u realnom vremenu moći pratiti tijek procjepljivanja, stanja zalihe cjepiva i ostale ključne informacije.

- Na taj bi se način ubuduće izbjeglo cijepljenje preko reda te stvaranje dnevnih viškova cjepiva, a prioritetne skupine uistinu bi bile prioritetne. Kontrola bi se vršila jednim klikom, a ne povjerenstvom koje će to razmatrati i, kako nam je to već poznato, teško nešto konkretno i riješiti. Ukoliko se sve ne pripremi, možemo očekivati redove kojima smo svjedoci i ovih dana, a znamo da je riječ o starijim i visokorizičnim osobama. Župane, izgubili ste obraz, nije sve počelo, niti sve završava s Vama. Vodite brigu o potrebama ljudi, kako onih koji su zdravstveno ugroženi, tako i o gospodarstvenicima koji su temelj za razvoj naše županije – zaključio je Škvarić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!