Vijesti / Politika

sjednica gradskog vijeća

Održana 45. sjednica ivanečkog Gradskog vijeća, evo što je odlučeno

Održana 45. sjednica ivanečkog Gradskog vijeća, evo što je odlučeno
Grad Ivanec

Marini Grudenić potvrđen je novi četverogodišnji ravnateljski mandat u Gradskoj knjižnici i čitaonici Gustav Krklec u Ivancu...

Na u petak održanoj 45. sjednici, održanoj elektroničkim putom, vijećnici Gradskog vijeća Ivanec većinom su glasova, uz suzdržani glas Daniela Vlaisavljevića (SDP), donijeli Izmjene i dopune Statuta Grada Ivanca i Poslovnika Gradskog vijeća. 

Obaveza je to koju je Gradsko vijeće trebalo odraditi temeljemnovog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, a slijedom kojeg su svi gradovi, općine i županije u Hrvatskoj dužni uskladiti svoje opće akte u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona.

Vijećnici su prihvatili prijedlog Odbora za izbor i imenovanja te jednoglasno donijeli Rješenje o imenovanju prof. Marine Grudenić za ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Gustav Krklec u Ivancu, čime joj je potvrđen novi četverogodišnji ravnateljski mandat.

Također, donesen je Zaključak kojim je za imenovanje suca porotnika Županijskog suda Varaždin predložen Dragutin Đula iz Jerovca.

U sklopu sjednice održan je i redovit Aktualni sat na kojem je gradonačelnik odgovorio na više vijećničkih pitanja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!