Vijesti / Politika

na praznik rada

FOTO Reformisti na Praznik rada obišli županiju u ljubičastom autobusu

FOTO Reformisti na Praznik rada obišli županiju u ljubičastom autobusu
Reformisti

Autobus s Reformistima krenuo je iz Varaždina...

Praznik rada i sunčano vrijeme Reformisti su iskoristili kako bi svojim sugrađanima diljem Županije uživo čestitali Praznik rada.

Reformisti na Praznik rada

U ljubičastom autobusu vozili su se predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednica Županijske organizacije Reformista i saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik Regionalnog saveza Sjeverozapadne Hrvatske i državni tajnik Tomislav Paljak, potpredsjednici Županijske organizacije Reformista Valerija Paljak i Željko Bedeković, aktualni zamjenik župana i kandidat za zamjenika župana u sljedećem mandatu Robert Vugrin te kandidati Reformista za gradonačelnike i načelnike.

Autobus s Reformistima krenuo je iz Varaždina, a nakon kave s građanima na Korzu posjetili su Trnovec Bartolovečki, Ludbreg, Varaždinske Toplice, Novi Marof, Ivanec, Lepoglavu, Vidovec i Sračinec.

U svakom od ovih gradova i općina kratko su se zadržali i zaželjeli sugrađanima ugodan Praznik rada uz simbolične poklone.

Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, spomen je na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1. svibnja 1886., kada su radnici zahtijevali dostojnije uvjete rada, a u sukobima s policijom tog je dana poginulo više radnika, a osmero ih je osuđeno na smrt.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!