Vijesti / Politika

PROBLEMI U MARUŠEVCU

KLAPŠA IZNIO OPTUŽBE 'Doktorica u Maruševcu pacijentima prijeti policijom'

KLAPŠA IZNIO OPTUŽBE 'Doktorica u Maruševcu pacijentima prijeti policijom'
YouTube screenshot

Velik problem je što se i medicinsko osoblje na javlja na telefon, rekao je Mario Klapša.

Županijski vijećnik i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša (SDP) iznio je danas na sjednici Županijske skupštine optužbe na račun jedne od doktorica opće prakse u maruševečkoj ambulanti.

Iznio ih je u sklopu rasprave kod točke 'Izvješće o radu i financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova kojih je osnivač Varaždinska županija za 2020. godinu'.

Klapša je uvodno iznio kako 'skida kapu' svemu što su zdravstveni djelatnici učinili u proteklih godinu dana za vrijeme koronakrize, no nakon toga osvrnuo se i na probleme koji su u zdravstvenu sustavu nastali zbog epidemije koronavirusa.

- Ne smijemo u cijeloj toj priči zanemariti naše ostale pacijente. Ono što tišti naše građane i s čime se svakodnevno susrećemo jest temeljna zdravstvena skrb, po našim domovima zdravlja, ambulantama i bolnicama. Neprihvatljivo je da, imajući u vidu cijelu koronakrizu, ljudi stoje po najvećoj žegi ispred domova zdravlja i ambulanti - istaknuo je Klapša.

Istaknuo je kako je neprihvatljivo da se medicinsko osoblje ne javlja na telefon kad ih zovu pacijenti.

- Mi u Maruševcu imamo situaciju da se promijenila treća ili četvrta doktorica i da sada aktualna prijeti pacijentima policijom. To je u 21. stoljeću prema bolesnim ljudima i djeci neprihvatljivo ponašanje – zaključio je Klapša.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!