Vijesti / Politika

afera redovnici

BOSILJ O 'REDOVNICIMA' 'Prvo raskid ugovora, onda ćemo ih ukloniti'

BOSILJ O 'REDOVNICIMA' 'Prvo raskid ugovora, onda ćemo ih ukloniti'
Varazdinski.hr

Dogradonačelnik Miroslav Marković dodao je kako će vidjeti ima li u ovom slučaju i elemenata za kaznenu prijavu.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj potvrdio je da će se skulptura 'Crkveni redovi Varaždina' koju je izradio kipar Nikola Šanjek ukloniti iz Parka Ivana Pavla II., no prije toga potrebno je raskinuti ugovor.

Vezana vijest:

redovnici, skulpture, kip PRIČA BEZ KRAJA VJEŠTAKINJA O SKULPTURAMA 'Nisu izvedene u kamenu, već u poliesteru tehnikom lijevanja'

- Predali smo to odvjetnicima Grada i oni će povući sljedeće korake. Ja vjerujem da će se ugovor s umjetnikom raskinuti i Grad će tražiti da se kipovi uklone – rekao je Bosilj na konferenciji za medije.

Odluka je donijeta nakon što je vještačenje sudske vještakinje Mirjane Dučakijević utvrdilo da kipovi nisu izrađeni od dogovorenog materijala kamena St. Margarethen, Dolomit, iz Republike Austrije, već poliestera. No Dučakijević je u vještačenju istaknula kako će stručna analiza u Institutu Ruđer Bošković potvrditi njezine navode, a Bosilj je na konferenciji za medije kazao kako Grad ne planira provesti dodatnu analizu.

Direktne komunikacije s Nikolom Šanjekom nema, već komuniciraju putem dopisa.

- S umjetnikom smo u kontaktu putem dopisa, on je nama poslao dopis putem kojeg je tražio plaćanje, a mi smo odgovorili da plaćanja nema dok se ne utvrde sve činjenice. To je bilo prije sedam do deset dana

Na pitanje očekuju li pravni spor nakon raskida ugovora, Bosilj je kazao kako 'svatko može pokrenuti pravni spor, no činjenice su na našoj strani'.

Dogradonačelnik Miroslav Marković dodao je kako će vidjeti ima li u ovom slučaju i elemenata za kaznenu prijavu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!