Vijesti / Politika

europski parlament

Ilčić: 'Smanjenje stakleničkih plinova ne smije biti prvi cilj već opskrba energijom'

Ilčić: 'Smanjenje stakleničkih plinova ne smije biti prvi cilj već opskrba energijom'
Patrik Macek/Pixsell

'Cijena struje ne smije više biti vezana za cijenu plina jer mnogi koji proizvode struju iz drugih izvora sad bilježe ogromne profite, kazao je Ilčić.

U Europskom parlamentu je održana rasprava na temu visokih cijena energije i energetske krize, a u raspravi je sudjelovao i hrvatski zastupnik Ladislav Ilčić.

- U trenutcima kada naši građani počinju dobivati ogromne račune za energiju, kada europsko gospodarstvo trpi zbog tih visokih cijena, u trenutcima kada mnoge europske zemlje i dalje pune rusku blagajnu kupujući njihov plin, ili bi bar to htjeli, dakle, u ovim  trenutcima - smanjenje stakleničkih plinova nije i ne smije biti prvi cilj već sigurna opskrba Europe energijom - naglasio je Ilčić u Parlamentu.

Ilčić je istaknuo da ti ciljevi nisu međusobno isključivi, ali su različiti, navodi se u priopćenju.  

- Zaista ne možemo u prvi plan stavljati tridesetogodišnje ekološke ciljeve dok građani i vlasnici tvrtki nastoje preživjeti tridesetodnevno razdoblje i platiti mjesečne račune - kazao je pa zaključio:

- Struja ne treba biti tako skupa. Cijena struje ne smije više biti vezana za cijenu plina jer mnogi koji proizvode struju iz drugih izvora sad bilježe ogromne profite. Danas nam treba realan pristup energetici i zato zaboravite bar nakratko svoj zeleni PR i poslušajte građane i njihove potrebe.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.