Vijesti / Politika

OPET ŽUČLJIVO NA ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI

Stričak poludio na Bedekovića: 'Hitlerov ministar propagande posramio bi se da čuje za vas!'

Stričak poludio na Bedekovića: 'Hitlerov ministar propagande posramio bi se da čuje za vas!'
Varazdinski.hr

Reformistički vijećnik pitao je hadezeovog župana hoće li se odreći plaće, kako je, tvrdio je, obećao.

Željko Bedeković, županijski vijećnik iz redova Reformista, pitao je župana Anđelka Stričaka hoće li se odreći svoje plaće, kako je navodno obećao još u predizbornoj kampanji. 

- Zašto se još niste odrekli svoje plaće, kako ste to obećali tijekom sučeljavanja održanog 26. svibnja 2021. godine. Rekli ste tada "naravno, bit ću volonter" - iznio je Bedeković pa na sjednici Županijske skupštine pustio snimku te izjave. Iznio je podatak da je bivši župan Radimir Čačić primao volontersku naknadu u iznosu od 8.245 kuna, dok je bruto plaća sadašnjeg župana Anđelka Stričaka 26.140 kuna. - To je više od gradonačelnika Zagreba - istaknuo je Bedeković, tražeći od župana tek odgovor da ili ne. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župan Stričak nije udovoljio njegovoj želji, već je odgovorio tvrdnjom da Bedeković nije pustio cijelu izjavu. 

- Ovako je bilo... Stričak: "Kad sam bio načelnik općine, bio sam volonter za 0 kuna." Čačić: "Evo, sad će biti ponovno prilika, ako pobijediš." Stričak: "Naravno, bit ću ponovno volonter, na način kao vi". A Čačić je primao puni iznos mirovine i pola plaće župana! Primanja su mu tako bila veća nego da je tu bio na plaći! I vi za mene iznosite podatke u bruto iznosu, a za njega u neto iznosu! Hitlerov ministar propagande, Goebels, posramio bi se da čuje za vas. Toliko lagati nitko ne zna, nikad nisam tako nešto čuo i vidio, a u politici sam od 1997. godine - burno je reagirao Stričak. 

Dodatno je pitao Bedekovića kako je to moguće da je 'najveći opg-ovac' u Varaždinskoj županiji, nazvavši ga varaždinskim Todorićem. Također ga je usporedio s jednim notornim 'uhljebom': 

- Znate li tko je bio Rade Buljubašić? Prva osoba koja je bila optužena jer nije dolazila na posao. Vi ste nešto poput reformističkog Rade Buljubašića, ni jedan predmet niste preuzeli dok ste radili u Županiji. Županija je plaćala stranačkog potrčka za stranačke poslove!

Bedeković je, naravno, bio nezadovoljan odgovorom na svoje pitanje.

- Kad vam netko postavi pitanje, osnova kulture je odgovoriti na njega. Niste odgovorili. Recite: 'neću se odreći svoje plaće'. A ovaj dio o Goebelsu, to je ispod svake razine, na to se neću osvrtati - rekao je Bedeković pa pozvao župana da postupi sukladno svojoj izjavi u sučeljavanju i napravi onako kako je napravio Čačić, uzme naknadu i mirovinu. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.