Vijesti / Politika

TURIZAM

Bosilj kaže da Varaždinu nužno treba hotel: 'Vjerujem da će se pojaviti investitor'

Bosilj kaže da Varaždinu nužno treba hotel: 'Vjerujem da će se pojaviti investitor'
Varaždinski.hr

Smještajni kapaciteti vječiti su gradski problem.

Nedostatak smještajnih kapaciteta vječita je tema u gradu Varaždinu, a posebno je aktualizirana tijekom održavanja raznih festivala. Tako se, nakon što je završen Špancirfest, o istoj temi razgovara i tijekom održavanja Varaždinskih baroknih večeri. 

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj rekao je za VTV Televiziju da tijekom održavanja Varaždinskih baroknih večeri opet nema slobodnih soba u gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad se ne može baviti izgradnjom hotela, zato nam je bitna privatna inicijativa. Privatnici moraju vidjeti da od lipnja do sada nema vikenda da nije zauzeto preko 90 posto soba. Varaždin je odlična city break destinacija i festivalska destinacija. Imali smo Ljeto u Varaždinu, pa onda Špancirfest, nakon toga Trash Film Festival, sada traju Varaždinske barokne večeri, uskoro je Advent. Prije toga bili su Dani svetog Patrika... Pokušavamo produžiti sezonu festivala i događanja, tako da gosti dolaze u Varaždin tijekom cijele sezone - rekao je Bosilj.

Dodao je kako je renovirani Hotel Turist dobro popunjen i da ima prostora da se izgradi još hotelskog smještaja. 

- Nama je novi hotel nužno potreban, investitori moraju pronaći interes. Evo, nama, se javljaju liječničke organizacije koje bi htjele organizirati simpozije u Varaždinu, a došlo bi ih petsto. Kamo da ih stavimo? No ja vjerujem da će se pojaviti privatni investitor koji će odlučiti investirati u hotel u Varaždinu - zaključio je gradonačelnik.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.