Vijesti / Politika

ŽUPANIJSKI PRORAČUN

Reformisti upozorili: 'Župan Stričak ponovno u prekršaju – ovoga puta prema državi'

Reformisti upozorili: 'Župan Stričak ponovno u prekršaju – ovoga puta prema državi'
Varaždinska županija

Kažu da župan nije podnio polugodišnji izvještaj.

Klub vijećnika Narodne stranke Reformisti u Županijskoj skupštini Varaždinske županije upozorili su na propust koji je počinila aktualna županijska vlast. 

- Prema zakonskoj obavezi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak (HDZ) nije podnio polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Varaždinske županije za razdoblje od 01.01.2022. do 30.06.2022. godine. Župan Stričak prekršio je: Zakon o proračunu („Narodne novine“, br. 144/21) - Članak 88.; Odluku o izvršavanju Proračuna Varaždinske županije za 2022. godinu od 30. studenog 2021. godine - Članak 25.; Statut Varaždinske županije – Članak 60.; Pravilnik o polugodišnjem i godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna („Narodne novine“ br. 24/13, 102/17, 1/20 i 147/20) – Članak 19. - nabrojali su reformisti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Smatraju da će to smanjiti osjenu za transparentnost Varaždinske županije.

- U mandatu župana Čačića i Reformista Varaždinska je županija bila četiri godine za redom ocijenjena najvišom ocjenom za transparentnost (5) a sada će i ovaj aspekt rada Varaždinske županije, uz gotovo sve ostale, biti srozan. Klub vijećnika Narodne stranke REFORMISTI uz županovu odgovornost traži utvrđivanje koja je od nadležnih pročelnica - pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana ili pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu - uz župana propustila podnijeti izvještaj o izvršenju Proračuna Varaždinske županije vijećnicima na sjednici Županijske skupštine. Utvrđivanje odgovornosti pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana već smo tražili, s obzirom da je u ime Županije objavila lažno priopćenje (suprotno izvješću MUP-a) o nasilnim događajima u kojima je sudjelovao župan Stričak (HDZ) 23.09.2022. - poručili su iz Reformista.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.