Vijesti / Politika

Varaždinska županija

Najavljena sjednica Županijske skupštine: Projekti u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu...

Najavljena sjednica Županijske skupštine: Projekti u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu...
Varaždinska županija

Sjednica Skupštine Varaždinske županije održat će se sljedećeg utorka.

Najavljena 9. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, vijećnici će raspravljati o Prijedlogu plana razvoja za razdoblje od 2021. do 2027. kao i o Izmjenama i dopunama Prostornog plana

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je najavljena 9. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati u utorak, 28. veljače ove godine u Županijskoj palači  s početkom u 9 sati, a sve teme i točke o kojima će se raspravljati predstavio je predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić. Uz  njega je najavnoj konferenciji za medije nazočila i  pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Prva točka dnevnog reda je Prijedlog plana razvoja Varaždinske županije za razdoblje 2021.- 2027. godine te će on zamijeniti dosadašnju razvojnu strategiju, a usklađen je i s Nacionalnom razvojnom strategijom. U postupku izrade imenovane su tematske radne skupine u područjima gospodarstva, infrastrukture i prostornog uređenja, obrazovanja, sporta, poljoprivrede i zaštite okoliša, turizma, kulture, zdravstva i socijalne skrbi.

Kako je pojasnio predsjednik Skupštine sam plan je predstavljen sredinom mjeseca siječnja od strane Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

- Nacrtom plana prezentirano je kojim dobrima Varaždinska županija raspolaže, s kojih 50 važnih projekata ogromne vrijednosti, primjerice vulkanom Gaveznica, zatim tu je vunasti nosorog Eric/a, špilja Vindija, Arheološki park Gomila, kao i brojni drugi arheološki lokaliteti, crkve, dvorci, projekti u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i digitalnim tehnologijama – istaknuo je predsjednik Skupštine Križanić.

Varaždinska županija je inače pokrenula postupak izrade 4. izmjena i dopuna prostornog plana Varaždinske županije koje će se provoditi zbog usklađivanja s aktualnim zahtjevima i potrebama proizašlim iz plana rada Varaždinske županije do 2027. godine te zahtjevima i inicijativama JLS pa će tako vijećnici glasati o ovome prijedlogu.

Vijećnici će raspravljati i o proširenju djelatnosti Opće bolnice Varaždin, o godišnjem provedbenom planu unapređenja zaštite od požara kao i o mnogim drugim temama.

Ovdje pogledajte sve točke dnevnog reda. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.