Vijesti / Politika

zamjenik gradonačelnika

'Sigurnost pješaka nam je bitna, ali moraju biti svjesni opasnosti. Možda vozač tipka po mobitelu'

'Sigurnost pješaka nam je bitna, ali moraju biti svjesni opasnosti. Možda vozač tipka po mobitelu'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/Grad Varaždin

U Ulici Zrinskih i Frankopana postavit će se kamere, naglasio je zamjenik Marković.

Miroslav Marković osvrnuo se u emisiji VTV-a Varaždin info na situaciju u prometu u gradu Varaždinu.

Svako malo dogodi se nalijetanje automobila na pješake, nedavno su u Đureku postavljene signalizacije i dodatno označene zebre, a povećao se i promet u centru grada. 

- Enormno je velik broj osobnih vozila u Varaždinu, želja je da ih smanjimo da poboljšamo javni prijevoz. U koordinaciji s MUP-om dobro radimo. Ne možemo spriječiti neodgovorne vozače da naprave nesreću. Što se dogodilo prošle godine u Ulici Zrinskih i Frankopana, nesreća se dogodila na najosvijetljenijem prijelazu - kazao je Marković te dodao: 

- Četiri zebre u Đureku smo obilježili posebno tom crvenom bojom, postavili znakove, išli smo i s LED rasvjetom. Tako ćemo raditi i po drugim dijelovima grada, a za to nam treba i proračun. Sigurnost pješaka nam je bitna, ali i oni moraju biti svjesni i odgovorni. Vozač može tipkati po mobitelu. To nam nije nikakva utjeha da je on kriv. I kad ste vozač morate paziti, ali i pješaci nekad idu dosta neoprezno preko 'zebre'. Apeliram na sve da paze, a mi ćemo dodatno osigurati. Postavit ćemo i kamere u Ulici Zrinskih i Frankopana - istaknuo je Marković. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.