Vijesti / Politika

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Vijećnici Županijske skupštine sastaju se u srijedu, glavne teme vezane su uz zdravstvo

Vijećnici Županijske skupštine sastaju se u srijedu, glavne teme vezane su uz zdravstvo
Varazdinski.hr, PIXSELL

Napravljena je i analiza kadrova kojima raspolažu naše zdravstvene ustanove.

Predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić najavio je dnevni red i teme 10. po redu sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije. Sjednica će se održati u srijedu, 24. svibnja ove godine s početkom u 09 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače.

Kako je istaknuto, županijski Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje u suradnji s ustanovama u zdravstvu i Savjetom za zdravlje Varaždinske županije pripremio je materijale fokusirane na mrežu javne zdravstvene službe u primarnoj medicini, a napravljena je i analiza kadrovske strukture kojom raspolažu naše zdravstvene ustanove.

- Također su prezentirani podaci o ulaganjima ustanova u opremu, u građevinske objekte te tekućim i investicijskim ulaganjima, a spremni su i podaci o ulaganjima Varaždinske županije kroz godine. Posebno su obrađeni podaci o financijskom rezultatu Opće bolnice Varaždin i Specijalne bolnice Varaždinske Toplice - rekao je Križanić.

Na dnevnom redu predstojeće sjednice naći će se i Prijedlog za izmjenu mreže javne zdravstvene službe. Opća bolnica Varaždin od Županije kao svog osnivača je zatražila podnošenje prijedloga za proširenje mreže u djelatnosti unutarnje medicine, na način da se broj stolica/postelja u dnevnoj bolnici s postojećih 19 poveća na 25. Postojeći broj raspoređen je na dvije lokacije, od čega je 16 postelja na lokaciji Varaždin, a tri su na lokaciji Klenovnik.

Za toplički nacionalni rehabilitacijski centar Ministarstvo zdravstva osiguralo je oko 2,93 milijuna eura.

Vijećnici će raspravljati i o Prijedlogu zaključka o prihvaćanju prijedloga Sporazuma o financiranju dovršetka realizacije projekta Izgradnja i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježničke moždine Specijalne bolnice, kao i o Prijedlogu odluke o prihvaćanju Projekta obnove zgrade upravitelja kompleksa dvorca Šaulovec.

Predsjednik Županijske skupštine je dodao kako će župan vijećnicama i vijećnicima podnijeti izvješće o godišnjem izvršenju županijskog proračuna, a na sjednici će se raspravljati i o Izvješćima o radu i financijskom poslovanju Društva Crvenog križa Varaždinske županije za 2022. godinu, o Izvješću o radu i financijskom izvješću Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije za 2022. godinu, Izvješću o radu i financijskom izvješću Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije za 2022. godinu te o Izvješću o radu i financijskom izvješću Saveza športova Varaždinske županije za 2022. godinu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.