Čačić: ‘U Županiji sam zatekao tragično stanje. I minus od 11,2 milijuna kuna’

Jučer, gostujući u emisiji Otvoreno HRT-a, u kojoj se raspravljalo o decentralizaciji Hrvatske, varaždinski župan Radimir Čačić odgovorio je i na pitanje kakvo je stanje zatekao kada je ponovno, nakon dva mandata, preuzeo funkciju župana.

– Zatekao sam jedno tragično stanje. Sramotni i jadni tužni izvorni proračun od 60-ak milijuna kuna. Minus od 11,2 milijuna kuna, što je je posljedica činjenice da država nije poštivala svoje obveze tijekom ove i prošle godine. To isto govori i o državi, koja potpiše, pa plaća, pa onda nakon toga ne plaća. Srećom, tu je ministar financija koji je puno učinio da to pitanje riješimo, dakle, to ćemo pokriti, idemo dalje. No sama činjenica da dolazimo do takvih problema je neozbiljna i opasna – rekao je Čačić.

Dodao je da su, nažalost, projekti stali. Osvrnuo se na, kako je rekao, sramotnu reformu nekadašnjeg ministra financija Borisa Lalovca.

– Ona je direktno išla kao udar na jedinice lokalne i regionalne samouprave. I tome se nitko nije suprotstavio! Da sam ja bio u Vladi, nitko ne bi pomislio takvu blesavoću napraviti – ustvrdio je Čačić, dodavši da nije samo SDP-ova Vlada radila takve stvari, već da su i HDZ-ove, i prije i poslije, konstantno uzimale.

– Nadam se da smo s tim stali i idemo u suprotnom smjeru. A to ćemo lako utvrditi kad vidimo konačan prijedlog zakona – zaključio je.

Više o temi emisije pročitajte na stranicama HRT-a, a u nastavku pogledajte Čačićevu izjavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije