VIDEO I Divjak zahvatila amnezija: ‘Nikad nisam rekla da sam za novi natječaj’

Reporter RTL-a Ivan Skorin na okruglom stolu o problemima zakonskog uređenja znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja razgovarao je s novom ministricom znanosti i visokog obrazovanja Blaženkom Divjak.

Divjak je 8. lipnja izjavila kako se zalaže za depolitizaciju obrazovanja i novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu za provođenje Cjelovite kurikularne reforme, no danas iz odgovora na pitanja našeg reportera doznajemo drugačije.

‘Nisam nikad rekla da želim novi nego sam rekla da ćemo revidirati postojeći da vidimo je li bilo nepravilnosti. Molim vas da ne koristimo neke sitne detalje da propustimo priliku za obrazovanje, a mogli bi je propustiti.

Novinar RTL-a potom je ponovno upitao: ‘Odustajete li onako rezolutno od novog natječaja za novu radnu skupinu?’

‘Ponavljam, nisam nikad rekla da sam za novi natječaj nego da se revidira postojeći, dakle ne odmah poništenje natječaja, za to treba imati dobre argumente’, odgovorila je.

No RTL je u posjedu snimke prema kojoj se jasno vidi da je Divjak promijenila svoj ‘iskaz’.

Njezine točne riječi prije šest dana su bile: ‘Naravno da treba novi natječaj, ali prije toga treba još dosta toga provjeriti’.

U nastavku je video koji to dokazuje – Divjak izgubljena u prijevodu: mali podsjetnik da treba biti oprezan s ‘Nikad nisam rekla…’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije