Pametno i Orah o sukobu: ‘Birači zaslužuju civiliziranu i pametnu kampanju’

Koalicija Pametno i ORaH priopćenjem su reagirali na nedavne događaje u izbornoj kampanji, konkretno na fizičke obračune među kandidatima na listama.

> Ratni veteran HDZ-ovac fizički napao profesora sa Čehokove liste?!

– Koalicija Pametno i Orah oštro osuđuje svaki verbalni i fizički napad te smatramo da takvim stvarima nije mjesto u politici. Birači zaslužuju civiliziranu i pametnu kampanju koja će biti usmjerena idejama, vizijama i rješenjima za budućnost grada Varaždina, Varaždinske županije i njih samih, kao što su reorganizacija i smanjenje gradske uprave, stvaranje preduvjeta za razvoj poduzetništva, poticanje obrazovanja, kreativnosti, tolerantnosti, rješavanje ključnih urbanističkih problema i podizanje kulture življenja – naglasio je Mario Kovač iz Orah-a.

Međusobna prepucavanja u kampanji sigurno neće rezultirati dobrom suradnjom rješavanju problema u gradskom vijeću i županijskoj skupštini, zaključuju iz Orah-a i stranke Pametno, te smatraju kako politika treba biti zanimanje koje radi za opće dobro, a ne vlastiti interes.

Dodaju kako u politici trebaju vrijediti visoki moralni i etički standardi, a to se može postići jedino podizanjem svijesti birača da oni u potpunosti odlučuju o tome kome će dati svoje povjerenje i da biraju takve kandidate i opcije.

– Pozivamo sve učesnike izborne kampanje da se suzdrže od daljnjih ispada, a građane da 21. svibnja izađu na izbore i biraju pametno. Grad, županija i država su nam u jako lošem ekonomskom stanju, a društvo je potpuno klonulo duhom. Potrebno je napraviti odlučne rezove kako bi se zaokrenuo trend, a birajući iste ljude i politike i one koji su već opterećeni aferama, ne možemo očekivati drugačiji rezultat – izjavio je Dario Carev iz stranke Pametno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije