Kišić najavio: Do kraja godine Gornji Kućan trebao bi dobiti novu ambulantu

U Gornjem Kućanu do kraja ove godine mogla bi početi s radom nova ambulanta.

To je danas kao izvjesnu mogućnost najavio Alen Kišić, kandidat za varaždinskog gradonačelnika, prilikom predaje prikupljenih potpisa stanovnika toga dijela grada.

Ravnatelju Doma zdravlja Draženu Jagiću oko 500 potpisa građana predala je Tamara Šabić, predsjednica Mjesnog odbora Gornji Kućan.

U pratnji Tamare Šabić i Alena Kišića bili su i Andreja Blazinarić, predsjednica ŽI HNS-a i predsjednica ogranka HNS-a Gornji Kućan te kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće grada Varaždina, zatim dr. Ivica Škvorc, kandidat na listi za Gradsko vijeće grada Varaždina, prof. Stana Vereš, kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće grada Varaždina, i Jelena Zrinski Berger, v.d. predsjednica HNS-a Varaždin te kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće grada Varaždina.

Dražen Jagić naglasio je da je ovo prvi korak, a da daljnja procedura predviđa da otvaranje ambulante mora potvrditi Ministarstvo zdravstva, nakon čega će biti raspisan natječaj. Kišić vjeruje da bi to moglo biti do kraja ove godine.

– Prikupili smo više od 500 potpisa, tu su se uključili i Dom zdravlja i sami mještani. Minimum potrebnih potpisa je 425. Ono što je jako bitno je da Varaždinska županija i Dom zdravlja imaju to zadnje nepopunjeno mjesto na području zdravstvene zaštite grada Varaždina i na taj način ćemo popuniti mrežu. Jako je bitno i da imamo osiguranu liječnicu, što je danas od iznimne važnosti. Također, imamo osiguranu i lokaciju – rekao je Alen Kišić prilikom predaje potpisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije