POLITIČKA KUHINJA Kuhače Štromaru, Čehoku i Runcu, gledatelji glasali za Sevšeka

Kulinarski show VTV televizije pod nazivom ‘Politička kuhinja’, održan večeras od 18 do 21 sat u restoranu Garestin, okupio je gotovo sve kandidate za varaždinskog gradonačelnika ili gradonačelnicu i kandidate za župana ili županicu.

Kad kažemo ‘gotovo sve’ to znači da od onih koji su najavili kandidaturu nisu sudjelovali Mirjana Kolarek Karakaš, Dario Carev i Rajko Dondur.

No zato su tu bili Ivan Čehok, Alen Kišić, Damir Habijan, Natalija Martinčević, Vlado Sevšek i Ladislav Ilčić kao kandidati za gradonačelnika te Predrag Štromar, Radimir Čačić, Alen Runac i Snježana Sučić kao kandidati za župana.

Od onih koji su se odazvali ovom ‘predizbornom sučeljavanju’ u kuhanju jela iz kotlića, proglašeni su najbolji u dvije kategorije.

U jednoj kategoriji pobjednike je birao stručni žiri, a u drugoj kategoriji presudili su rezultati telefonskog glasovanja.

Nakon detaljnog kušanja što su to u svojim kotlićima kandidati skuhali, stručni žiri u sastavu Damir Crleni i Dražen Đurišević je nagradne kuhače dodijelio Predragu Štromaru, Ivanu Čehoku i Alenu Runcu.

Istovremeno, svoje su glasove u prijenosu uživo na VTV Televiziji mogli dati gledatelji. Najviše je glasova tako dobio Vlado Sevšek iz Lige za Varaždin, drugi je bio Damir Habijan iz HDZ-a, a treća je bila Reformistica Natalija Martinčević.

Ovaj uspjeli format VTV televizije zamijenio je klasično sučeljavanje kandidata. Umjesto svojih programa, oni su predstavili svoje kulinarske vještine.

Natjecanje je proteklo u ležernoj atmosferi, kandidati su se međusobno podbadali, ali u jednom pozitivnom ozračju bez ‘zle krvi’ toliko tipične za uobičajene političke sukobe. Na nekoliko sati se činilo kao da među njima ne postoje počesto i nepremostive razlike pa čak i osobni animoziteti.

Naravno, već od sljedećeg dana svjedočit ćemo sasvim drugačijoj retorici, ali i ovih par sati pokazalo je da se može i drugačije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije