IZBORI Kišić najavio uskrsnice i jeftiniji gradski prijevoz za umirovljenike

Alen Kišić, kandidat za gradonačelnika grada Varaždina koalicije SDP-a, HNS-a, HSU-a, HSS-a i HL-a, danas je u u varaždinskom Klubu za starije osobe opširnije predstavio svoj dio programa ‘Razvojni impuls grada Varaždina’, usmjerenog na poboljšanje uvjeta u kojima žive Varaždinci i Varaždinke starije životne dobi.

> IZBORI Kišić stopama Račana: ‘Želim Varaždin kao grad zadovoljnih ljudi’

– Umirovljenici su osobe koje su gradile ovaj grad i zbog tog razloga jedan dio programa posvetili smo aktivnom starenju treće, odnosno zlatne, životne dobi – kazao je Kišić.

Istaknuo je da su jedan od ključnih momenata tog programa uskrsnice, te je dodao da božičnice ostaju.

– Uskrsnice puno znače i direktno olakšavaju život onim najtežim skupinama umirovljenika, dakle, onim kojim imaju najniže mirovine – istaknuo je Kišić.

Dodao je kako će staviti i imovinske cenzuse kako ti dodatni novci ne bi završili u rukama umirovljenika koji imaju, za naše prilike, visoke mirovine, iznad 2.500 ili 3.000 kuna.

Druga bitna točka odnosi se na subvencioniranje prijevoza umirovljenika u Varažinu.

– U ovom trenutku Varaždin ima povoljne cijene gradskih buseka, no mi ćemo za sve umirovljenike koji su ispod navedenog imovinskog cenzusa osigurati neograničen prijevoz cijele godine za samo 30 kuna – kazao je Kišić.

Osim te dvije točke, naveo je još neke mjere koje je nazvao ‘soft programima’.

– Radi se o razvitku dnevnog centra za starije osobe, također i o razmišljanju na koji način potaknuti otvaranje novih umirovljeničkih domova, jer u ovom trenutku ta brojka nije zadovoljavajuća.

Dodao je kako mu je drago što će te teme moći predstaviti i raspraviti upravo s umirovljenicima.

Uz Kišića, na predstavljanju su bili i Predrag Štromar, kandidat za župana Varaždinske županije i aktualni župan, Vesna Dušak i Nikola Plavec, kandidati za zamjenike gradonačelnika, te Barbara Antolić Vupora, kandidatkinja za zamjenicu župana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije