IZBORI Čehok smatra da ga sudski postupci neće ometati u obavljanju dužnosti

Predizborna kampanja u Varaždinu uoči lokalnih izbora u punom je jeku, no mnogi se pitaju hoće li se i kada kandidirati bivši gradonačelnik Ivan Čehok.

Gostovanjem u jučerašnjoj emisiji VTV-a djelomično je otklonio sumnje nakon što je najavio kako će u utorak, 18. travnja, predstaviti svoj program.

– Već dugih šest godina grad stagnira i nazaduje. Svi projekti koje sam ostavio su upropašteni i mislim da je to svim građanima jasno. U utorak ću predstaviti svoj program i ekipu koja ga može ostvariti, a mislim da je to najvažnije. Jedan čovjek u svemu tome nije dovoljan – kazao je Čehok.

> Čehok najavio kandidaturu: ‘Moj program bazirat će se na strategiji iskrenosti’

– Preozbiljan sam da u ovakvom stanju grada ne bih išao s dobrim programom i osobama koje to mogu realizirati. Papir svašta trpi, programi su gotovo isti, no razlika je u tome jesu li definirani točni rokovi te postoje li mjerljivi rezultati i dobar tim – istaknuo je dodavši kako gotovo sve ankete pokazuju da uživa povjerenje građana, što je, smatra, obvezujuće.

Iako se protiv njega vode sudski sporovi, Čehok u tome ne vidi ništa sporno.

– Sudski postupci traju, ne mogu zamjeriti ništa sudu koji će pokazati svoje. To ne bi trebalo spriječavati sve nas, koji smo nevini dok nam se ne dokaže drugačije, u obavljanju dužnosti. Potpora koju mi građani zasad pružaju je obvezujuća, ali će građani reći svoje.

Istaknuo je kako ‘gradu treba kohezivni faktor, budući da su zadnjih šest godina ovdje vladali radzor i svega dvije političke opcije’.

– Habuša je 2011. godine dočekalo sređeno stanje, projekti koje nije ni pokrenuo radi nesposobnosti. Grad je tad bio među razvijenijima, a sad nije ni među prvih 15, a to se mora promijeniti – zaključio je Čehok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije