IZBORI Čehok: ‘Idući tjedan će se sve znati! Pregovaram sa Zlatanom Avarom’

Sutra će, u petak, biti obavljena primopredaja dužnosti i ovlasti u Varaždinu koji će voditi povjerenica Dragica Đula, a donedavni gradonačelnik Goran Habuš odlazi u političku mirovinu.

Već idućeg tjedna i službeno počinje borba za njegova nasljednika. Kandidati kojima ankete zasad daju najviše šanse su Alen Kišić (SDP-HNS), Damir Habijan (HDZ) i Natalija Martinčević (Reformisti), no svi čekaju što će odlučiti Ivan Čehok.

– Idući tjedan će se sve znati! Ne mislim ljude opterećivati prije nego kampanja krene. Ako Vlada idući tjedan raspiše izbore, tada treba objaviti tko na njih ide. Preuranjeno kretanje ne vodi ničemu osim da javnost postane prezasićena – kaže za Večernji list Čehok koji je, dodaje, u završnim fazama pregovora s nezavisnim Zlatanom Avarom, koji je 21. svibnja prošle godine, 365 dana prije izbora, najavio kandidaturu za gradonačelnika.

– Preozbiljan sam da ulazim u nešto, a da nemam ekipu iza sebe. Moguće je da se napravi zajednička, neovisna lista sa Zlatanom Avarom. I da imamo kandidata za gradonačelnika – kaže Čehok.

Upitali smo ga što misli o Ligi za Varaždin, koju vodi odvjetnik Vlado Sevšek, a na listi su i poznata imena poput trenera Branka Ivankovića i Davora Patafte, poduzetnika kojem se, kao i Čehoku, sudi na Županijskom sudu u Zagrebu.

– Nemam s njima nikakve dodirne točke. Sevšek je do prije dvije godine bio moj odvjetnik, no u ovom trenutku ne komuniciram s njim. Oni su interesna lista jer je većinom riječ o poduzetnicima i odvjetnicima – smatra Čehok.

Vjeruje da mu u kampanji neće smetati optužba da je oštetio proračun.

– Standard u svim zapadnim demokracijama je da je svatko nedužan dok mu se ne dokaže krivnja. Ne vidim zašto bi to trebalo biti opterećujuće za bilo koga u mogućnosti kandidature. Na sudu treba dokazati svoju nedužnost i to ćemo napraviti. Imate Vlahušića u Dubrovniku koji je pravomoćno osuđen i dobro vodi grad. U Sloveniji je Janez Janša imao sudski proces, pa je bio premijer i nikome to nije bilo ništa čudno – kaže Čehok.

Cijeli članak pročitajte na stranicama Večernjeg lista.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije