SPRHNUTI KIOSK (2) ‘Zainteresirana tvrtka’ nije se javila na ponovljeni natječaj

Ni u ponovljenom natječaju za davanju u zakup kioska kod Studentskog doma u Varaždinu nije bilo interesenata, suprotno od najavljivanog iz Grada Varaždina.

Naime, Grad je prvotno još 24. siječnja raspisao natječaj, ali nakon što za taj objekt nije pristigla ni jedna ponuda, iz Grada su rekli da im se naknadno javila tvrtka zainteresirana za taj objekt.

> SPRHNUTI KIOSK Za zakup objekta kod Studentskog doma nije bilo zainteresiranih

Riječ je o objektu koji je bio predmet rasprave kada ga je Grad otkupio, isplativši za njega 115.000 kuna. Ta je sporna kupoprodaja na Gradskom vijeću bila i jedan od argumenata za čak dva uzastopna neprihvaćanja rebalansa proračuna protekle godine.

Novi natječaj bio je raspisan 7. veljače, ali famozni interesent kao da je u zemlju propao.

– Nakon završetka prvog natječaja, dana 1. veljače 2017. godine u Upravnom odjelu je zaprimljen e-mail kojim se je jedno trgovačko društvo javilo kao zainteresiran zakupoprimac te je tražilo da ga kontaktiramo ukoliko postoji mogućnost zakupa ili eventualnog sljedećeg natječaja. Stoga je ponovljen javni natječaj te je upućen dana 14. veljače 2017. godine zainteresiranom trgovačkom društvu e-mail kojim smo ga obavijestili da će se 15. veljače 2017. godine u 12 sati na Trgu slobode 12/II održati licitacija za prostor. No na kraju nismo zaprimili ni jednu ponudu – odgovor je koji smo primili od Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam.

Prilikom kupnje kioska gradonačelnik Goran Habuš rekao je kao vjeruje da ‘nekakav ozbiljan poduzetnik može naći interes da taj prostor stavi u funkciju’. Njega još uvijek nema, ni nakon dva natječaja.

Zanimalo nas je što dalje.

– O sljedećim koracima odlučiti će gradonačelnik, a s tim u vezi treba odrediti u kojim terminima će se ti koraci odvijati – odgovor je na to pitanje iz komunalnog odjela.

> Za kiosk koji godinama zjapi prazan i propada Varaždinci će dati 115.000 kuna

> Zlatno zrno ovrhom naplatilo ‘sprhnuti kiosk’, gradski vijećnici uludo se bunili

> FOTO-KARIKATURA Željko Medo Tkalec zna tko su ‘interesenti za sprhnuti kiosk’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije