Biberdžić predstavila teme Županijske sjednice te izrazila zadovoljstvo mandatom

Predsjednica Županijske skupštine, Dubravka Biberdžić na konferenciji je sažela svoj mandat te najavila teme sjednice Županijske skupštine.

Dosad je odrađeno 30 sjednica uz oko 400 točaka dnevnog reda. Županijska je skupština u ovom mandatu imala 41 vijećnika iz 8 stranaka, od toga 14 žena uz vrlo kvalitetnu obrazovnu stukturu, 3 profesora znanosti, 27 vijećnika s fakultetom i 11 sa srednjom stručnom spremom.

– Ponosna sam što sam vodila ovo tijelo, odnosno Županijsku skupštinu u dva mandata, punih osam godina i bez bilo kakve subjektivnosti znam da sam doprinijela većoj toleranciji, demokraciji i iskoracima u poštivanju i unapređenju civilizacijskim vrijednostima – rekla je Biberdžić.

Posebno je naglasila odredbe Poslovnika o radu Županijske skupštine, koje je osobno inicirala, a Skupština ih je podržala.

– Po mnogo čemu možemo biti primjer drugima jer imamo Antikorupcijsko povjerenstvo, donijeli smo Etički kodeks ponašanja dužnosnika i Etičko povjerenstvo, koje pratinaš rad – kaže Biberdžić.

Ističe kako je ponosna na dobivenu nagradu za najtranstparentniju županiju u Republici Hrvatskoj s ocjenom ‘izrazito transparetan’, što također pokazuje način na koji se radilo.

Na predstojećoj sjednici razmatrat će se o Izvješću o nezaposlenosti i zapošljavanju na području Županije za 2016. godinu.

– Treća smo županija s manjim postotkom nezaposlenih u odnosu na prosjek u Republici Hrvatskoj. U Hrvatskoj je taj postotak za proteklu godinu iznosio 14,2 posto, dok je u našoj županiji iznosio 7,5 posto.

Naglasila je kako nas takav pozitivan pomak svrstava odmah iza grada Zagreba i Istarske županije, a broj nezaposlenih krajem 2016. iznosio je 5.063 osobe.

Iznijela je i mnoge važne zaključke, odluke i preporuke izvan našeg djelokruga.

Na 30. sjednici, 24. veljače, usvojit će se i Prijedlog odluke o javim priznanjima Varaždinske županije u 2017. godini, a to su: nagrada za životno djelo Alfreda Obranića, nagrada za iznimna postignuća Elektrostrojarske škole Varaždin ipisca Denisa Peričića, za nagradu za doprinos, ugled i promociju Varaždinske županije predlaže se Društvo inivatora Varaždinske županije te Dragutin Vragra te psihologinja Stana Vereš.

– Smatram da je naš rad u ovom mandatu bio u skladu s prioritetima županijske vlasti te da smo zajedno sa svim vijećnicima Županijske skupštine razmotrili i donijeli vrlo kvalitetne prijedloge u interesu građana koji su nas birali – zaključila je Biberdžić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije