REAKCIJA ‘Štromar prolazi i bez podrške SDP-a, Habuš nije odstupio zbog toga!’

– Ne znam što je Goran Habuš iznio kao razloge, ali mislim da ga je psihički pogodilo to što mu nije izglasan proračun, za koji je vjerovao da je dobar – mišljenje je šefa županijskog HNS-a Predraga Štromara koje nam je iznio nakon što je večeras aktualni varaždinski gradonačelnik obznanio da odustaje od kandidature na predstojećim lokalnim izborima. Habuš je također dao ostavku na mjesto predsjednika varaždinskog HNS-a.

> OČEKIVANO? Habuš obznanio: ‘Odustajem od ponovne kandidature za gradonačelnika!’

– Ne znamo još što i kako dalje. Za nas je ovo iznenađenje – rekao je Štromar, napomenuvši da do izbora novog predsjednika stranku na gradskoj razini vodi potpredsjednica Jelena Zrinski Berger.

Iako Štromar kaže da je to iznenađenje, već dulje vrijeme se špekulira o tome da upravo on pokušava odgovoriti Habuša od ponovne kandidature, iz razloga što SDP uvjetuje podršku Štromaru u kandidaturi za župana time da HNS podrži Alena Kišića u borbi za mjesto gradonačelnika.

Štromar je odbacio da bi ta mogućnost mogla stajati iza ove posljednje Habuševe odluke.

– Štromaru ne treba podrška SDP-a! Napravili smo anketu i pokazala je da prolazim i samostalno u ponovnoj kandidaturi za župana. Tako da to nije tema – kaže Štromar, dodajući da sve potrebne odluke u vezi izbora stranka treba donijeti do sredine veljače.

Zanimalo nas je kako je u toj anketi prošao Goran Habuš kao kandidat za gradonačelnika.

– Bio je među prva dva – odgovorio je Štromar, rekavši da su anketom bili obuhvaćeni i oni koji dosad nisu potvrdili kandidaturu, ali se špekulira da bi mogli u utrku, poput primjerice Ivana Čehoka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije