VIDEO Sanja Zember: ‘Nekoliko liječnika nastoji stvari prezentirati drugačije’

Na cjelokupnu situaciju nakon današnjeg pokretanja postupka njezine smjene, osvrnula se ravnateljica Opće bolnice Varaždin Sanja Zember.

> Pokrenuta smjena Sanje Zember, ona kaže: ‘Bolnica nije politički poligon!’

Ona je na današnjoj konferenciji za novinare ponovila dio onoga što je već iznijela u priopćenju za javnost, vezano uz dva navodno sporna momenta, a to su ‘sistematizacija radnih mjesta’ i ‘najava o reizboru voditelja odjela’.

Napomenula je da osobni stav (donedavnog) predsjednika Stručnog vijeća (riječ je o Ivanu Pavličeku), na koji se morala očitovati, nikako nije i stav struke.

– Pravilnik o unutarnjem ustroju i sistematizacije radnih mjesta radili smo tri mjeseca, u njegovoj izradi je, osim svih mojih pomoćnioka i zamjenika, sudjelovalo dvadesetak liječnika i desetak nezdravstvenih djelatnika. Na tri sjednice Stručnog vijeća o sistematizaciji se raspravljalo i sve izmjene i dopune su usvojene. Prezentiran je Pravilnik također i na Radničkom vijeću – iznijela je, između ostalog, Zember, pitajući se želi li nekoliko liječnika prezentirati ovu upravu kao onu koja ne provodi zakone.

Njezinu cijelu izjavu pogledajte u videu u nastavku…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije