Štromar: ‘HDZ je ispolitizirao slučaj bolnice, nastat će šteta za liječnike!’

Prenosimo u cijelosti izjavu župana Varaždinske županije Predraga Štromara povodom ‘čestitke’ predsjednika HDZ-a Varaždinske županije.

>>’Nesposobni župan smjenjuje sposobnu ravnateljicu i nema hrabrosti to priznati’

– Predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak danas je još jednom potkrijepio činjenicu da su on i njegova stranka sve samo ne vjerodostojni.

Ovom prilikom Stričaku zahvaljujem na čestitkama pa evo čestitam i ja njemu što uz sve što (ni)je napravio za Varaždinsku županiju ima obraza prigovarati i javno istupati na ovakav način.

Čestitam Stričaku na svim nastojanjima njega i HDZ-a da unazadi Varaždinsku županiju i cijeli Sjever. Ne volim se vraćati u prošlost, ali kad imate posla s ljudima kratkog pamćenja poput gospodina Stričaka, moram podsjetiti na neke ne tako davne događaje.

Pa krenimo redom, da je po željama i nastojanjima Stričaka i HDZ-a, sad srednjoškolci ne bi imali sufinanciranje prijevoza. Podsjetimo kako je HDZ namjeravao ukinuti sufinanciranje prijevoza i time su umalo doveli velik broj obitelji, kako u Varaždinskoj županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj na prosjački štap. Da su se obistinile želje i nastojanja Stričaka i HDZ-a, sad ni umirovljenici ne bi imali jeftiniji prijevoz, a koliko se sjećam, Stričak nije napravio apsolutno ništa ni za to da učenici imaju besplatne udžbenike. Da je po njegovom, ne bi ni toga bilo.

I na kraju, da je onako kako bi htjeli Stričak i HDZ, sad ne bi imali ni škole i dvorane. Stričak je, podsjetimo, glasao u Saboru za sve odluke na štetu Varaždinske županije, uključujući i za to da se u državnom proračunu izostave sredstva za naše škole. Na isti način postupili su i ostali saborski zastupnici iz njegove stranke.

Njegovi napadi u svrhu predizborne kampanje me zapravo i ne čude, to je uobičajena retorika HDZ-a. Kad nemaju argumenata, a ni bilo kakvih dobrih rezultata iza sebe, onda kritiziraju i vrijeđaju, ništa novo.

S druge pak strane, veseli me što bivša HDZ-ova Vlada ipak nije uspjela nanijeti veliku dugotrajnu štetu Varaždinskoj županiji, pa evo i dalje bilježimo dobre rezultate u gospodarstvu. Nadam se da ova nova, ponovo HDZ-ova Vlada, neće nastaviti sa omalovažavanjem i zapostavljanjem Varaždinske županije i cijelog Sjevera.

Stričaka pak molim ubuduće da manje misli na sebe, a više na građane Varaždinske županije i da se ubuduće u Saboru zauzima za dobrobit ovog kraja. Nadam se da će ubuduće on i ostali saborski zastupnici HDZ-a sa Sjevera imati malo više utjecaja u svojoj stranci pa da će uspjeti ishoditi i poneku dobru stvar za građane Varaždinske županije, jer, do sad je bilo suprotno.

Što se pak bolnice tiče, HDZ je taj koji je cijeli slučaj ispolitizirao pa molim Stričaka i ostale članove stranke da se izjasne ako imaju kakve interese u cijelom slučaju. Jer, bojim se da će zbog njihovog politikanstva nastati šteta za liječnike, sve ostale zaposlenike bolnice, ali i za pacijente – izjavio je župan Predrag Štromar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije