Reformisti: Na raskrižju Filićeve i Krležine treba prometnik ili novi kružni tok

Izvjestili smo kako se u nedjelju, 1. siječnja, oko 20 sati na raskrižju ulica Krešimira Filića i Miroslava Krleže dogodila prometna nesreća.

>> Prometna nesreća: Sudarila se dva osobna vozila u ulici Miroslava Krleže

>> Poznati detalji prometne nesreće u Krležinoj ulici u Varaždinu

Na sporno raskrižje koje je postalo sinonim za skoro svakodnevne prometne nesreće, Reformisti su već nekoliko puta upozoravali, a upućen je i službeni zahtjev od strane predsjednika Vijeća 3. mjesnog odbora Nenada Koščaka (Reformisti), no ni ovaj puta sredstva za rješavanje tog problema nisu stavljena u prijedlog proračuna za sljedeću godinu.

Gradonačelnik i gradske službe do sada nisu reagirale na upozorenja i zahtjeve, a policija je izjavila da broj nesreća nije mjerilo za izgradnju rotora.

Reformisti su nakon nesreće koja bila prije nekoliko tjedana predložili postavljanje montažnog kružnog toka.

– Pozivamo Policijsku upravu da preuzme odgovornost za rizično raskrižje koje ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu, te da postavi prometnog policajca ili prometnika iz Prometne jedinice mladeži barem u vrijeme kada djeca idu u školu kako im se osigurala sigurnost do trenutka postavljanja montažnog kružnog toka ili do izgradnje novog kružnog toka – stoji u priopćenju.

Ovo raskrižje nalazi se ispod kompleksa stambenih zgrada, a samo nekoliko stotina metara od najveće varaždinske osnovne škole.

– S ciljem da osiguramo građanima što sigurniji život u našem gradu, pozivamo Policijsku upravu da osigura ovo crno raskrižje do konačnog rješavanja problema – kažu Reformisti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije