Reformisti ukazali na moguće pogodovanje Varkoma kod otkupa zemljišta

Prema priopćenju koje je na našu adresu stiglo iz Gradske organizacije Narodne stranke – Reformisti, pojavio se novi problem vezan za projekt Aglomeracije, koji provodi gradska tvrtka Varkom. Naime, prema riječim reformista, nije na jednak način otkupljivano zemljište gdje bi se trebao protezati kanal potreban za projekt Aglomeracije.

Naime, dok je od nekih građana otkupljivano zemljište samo na mjestu kuda bi se kanal protezao, od jedne tvrtke otkupljeno je cijelo zemljište.

Priopćenje reformista prenosimo u potpunosti.

‘Temeljem zahtjeva građana Donjeg Kućana i Zbelave, koji su mi se obratili kao varaždinskoj gradskoj vijećnici, pozivam članove Nadzornog odbora Varkoma d.o.o. da na svojoj sjednici, traže uvid u dokumentaciju o otkupima zemljišta na području Grada Varaždina vezanima uz projekt Aglomeracije.

Informacije građana koji su vlasnici zemljišta u Donjem Kućanu i Zbelavi kao i dokumentacija koju su mi dostavili na uvid, upućuju na mogućnost ozbiljnog pogodovanja u otkupu zemljišta od strane Varkoma d.o.o.

U projektu Aglomeracije za potrebe izgradnje kanala na području Donjeg Kućana i Zbelave na potezu uz potok Čunicu, otkupljivano je zemljište potrebno za realizaciju projekta.

Od svih građana koji na tom području imaju zemljište otkupljivan je samo nužno potreban, uzak dio neposredno uz kanal.

Međutim, od jednog vlasnika zemljišta – tvrtke čija je poslovna djelatnost promet nekretninama otkupljena su cijela zemljišta.

Prema informacijama i izračunima građana koji su mi se obratili, ukupno je tim principom otkupljeno 9.583 m2 više nego li je potrebno za realizaciju projekta, odnosno izgradnju kanala.

Građani su me također upoznali sa činjenicom da su od odgovornih u Varkomu d.o.o. tražili da se i njima tom logikom otkupe cijela zemljišta a ne samo mali dio, no to je bilo odbijeno.

Dodatno su bili izloženi pritisku da će u slučaju da rade probleme vezano uz prodaju zemljišta biti izvlašteni.

Kako dokumentacija koju dostavljam u prilogu daje vizualno vrlo jasnu sliku o svemu navedenom, molim Nadzori odbor Varkoma d.o.o. da temeljem svojih ovlasti i obveza istraži sve činjenice, tim više što je prema informacijama koje sam dobila o navedenom slučaju podnesena i prijava DORH-u.

Isto tako pozivam Nadzorni odbor Varkoma d.o.o. da istraži i sve ostale kupoprodaje vezane uz projekt Aglomeracije s obzirom da su i građani Jalkovca upozorili da su od strane Varkoma d.o.o. otkupljivana zemljišta i po nekoliko puta većoj cijeni od procjene vještaka.

Zahtjev je upućen predsjedniku Gradskog vijeća te predsjedniku Nadzornog odbora Varkom d.o.o.’, piše u priopćenju koje potpisuje Natalija Martinčević, vijećnica Gradskog vijeća Grada Varaždina i predsjednica Gradske organizacije Narodne stranke – Reformisti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije