Iličić o dječjim božićnicama: ‘To je znak zahvale roditeljima što imaju djecu’

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast i gradski vijećnik u Gradu Varaždinu, na konferenciji za medije objasnio je zašto je pokrenuo incijativu dodjele dječjih božićnica.

> DJEČJE BOŽIĆNICE Svojih 120 kuna dobit će oko 8 tisuća varaždinske djece

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Iako se ovdje radi o financijskoj mjeri, europske obiteljske politike znaju da ključni problem obitelji nije isključivo novac već, primjerice, i vrijeme, a iznad svega svijest, svijest cijelog društva da su obitelj i djeca vrijednosti koje su izrazito važne za društvo.

– Djeca su naša budućnost – to nije samo floskula. Osim što djeca ispunjaju naš život, činjenica je i da bez djece uskoro neće imati tko puniti proračun i mirovinske fondove.

Zato cjelokupno društvo ali i svaka lokalna zajednica mora pokazivati da cijeni to što ljudi rađaju djecu.

Jasno je da 120 kuna neće nikoga financijski spasiti. Dječje božićnice treba gledati kao znak zahvale Grada Varaždina roditeljima što su rodili svoju djecu i što se svakodnevno trude oko njihovog odgoja.

Izrazito mi je drago da su svi vijećnici i gradska uprava jednoglasno prihvatili ovaj prijedlog Hrasta te time pokazali da oko ključnih tema naše budućnosti ne bi trebalo biti političkih podjela.

Zahvaljujem svim nastavnicima i odgajateljicama u vrtićima na pomoći pri prikupljanju zahtjeva od roditelja. Nelogična je činjenica da škole, kao javna institucija, smiju dati Gradu podatke o djeci, a MUP navodno ne smije. Ovaj primjer još jednom pokazuje potrebu objedinjavanja baza podataka svih državnih i javnih službi kako administracija ne bi bila prepreka ovakvo dobrim projektima.

Srećom, ovaj put smo, zajedničkim djelovanjem Grada, škola, vrtića i roditelja uspjeli nadvladati nedostatke našeg administrativnog sustava.’ – stoji u Ilčićevom priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije