SDP: Gornji Kućan bi do kraja godine mogao dobiti ambulantu

Danas je na konferenciji predstavljena inicijativa SDP-a vezana uz otvorenje zdravstvene ambulante u Gornjem Kućanu. Uvodno je govorio predsjednik varaždinskog SDP-a i zamjenik župana Alen Kišić.

– Ambulanta će obuhvaćati pacijente iz Gornjeg i i Donjeg Kućana, Kućan Marofa te Zbelave. Mi kao predsjedništvo i gradski odbor SDP-a podržali smo predsjednicu mjesnog odbora Tamaru Šabić u ovoj inicijativi i učinit ćemo sve da se ona realizira jer smatramo da će tako stanovnici ovih naselja dobiti bolju pristupačnost zdrastvenoj skrbi, a znamo koliko je to važno pogotovo kod stanovnika starije populacije – rekao je Alen Kišić.

Predsjednica Mjesnog odbora Gornji Kućan Tamara Šabić kaže kako su se građani pozitivno izjasnili u vezi otvaranja ambulante.

– Građani su zadnjih 10 godina priželjkivali otvaranje ambulante barem u jednom od mjesnih odbora, tako da sam bila ponukana njihovim zahtjevom. Pokušat ćemo prizvati sve građane da se izjasne i da daju svoj potpis. Za početak nam treba minimalno 425 potpisa, stoga pozivam sve mještane Gornjeg i Donjeg Kućana, Kućan Marofa i Zbelave te ostale stanovnike da dođu kako bi svojim glasom pomogli da se ambulanta napokon otvori. Na kraju godine bismo trebali imati minimalno 1275 sakupljenih potpisa – rekla je Tamara Šabić.

Članica predsjedništva Gradske organizacije dr. Maja Horvat pričala je o važnosti primarne zdravstve zaštite u Gradu Varaždinu.

Pristupačnost zdrastvenoj zaštiti jako je bitna za stanovništvo, a pri tome naročito treba izreći važnost za osobe starije dobi, radno aktivno stanovništvo, osobe s invaliditetom, a isto tako treba obratiti pažnju i na socijalno ugroženu skupinu stanovništva koja na taj način izbjegava troškove putovanja do gradskih ambulanta – istaknula je Maja Horvat.

Dodaje kako je važno zapošljavanje još jednog lječničkog tima, a Alen Kišić naglasio je kako je grad Varaždin pokriven što se tiče primarne zdravstvene zaštite liječnika opće prakse te da je jedno mjesto prazno i to je mjesto upravo predviđeno za Gornji Kućan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije