Općina Gornji Kneginec: Ugovorena gradnja još jednog rotora i asflatiranje cesta

U prostorijama Općine Gornji Kneginec u petak, 23. rujna, potpisana su tri ugovora o izgradnji, vrijedna 1,4 milijuna kuna, između Općine i tvrtke COLAS HRVATSKA d.d. iz Varaždina.

Ugovore su potpisali općinski načelnik Goran Kaniški i direktor tvrtke izvođača radova Siniša Košćak.

Ugovorena je izgradnja kružnog toka u Kučanskoj ulici u Poduzetničkoj zoni Kneginec vrijednosti 1.192.664,91 kuna, te asfaltiranje odvojka Solarovo (450 metara) u iznosu od 129.564,50 kuna i odvojka Štimac (530 metara) u iznosu od 111.012,12 kuna.

Postupcima bagatelne i javne nabave koje su provedene u cilju odabira izvođača radova na izgradnji kružnog toka u Kučanskoj ulici u Donjem Knegincu, te asfaltiranju dvaju odvojaka na Malom Vrhu, točnije odvojaka Solarovo i Štimac, najpovoljnije su bile ponude tvrtke COLAS Hrvatska d.d. iz Varaždina, te je Općinsko vijeće iste i odabralo.

Općina Gornji Kneginec financijska sredstva potrebna za gradnju rotora u Kučanskoj ulici u Knegincu Donjem, između nadvožnjaka i rijeke Plitvice, osigurala je putem Nacionalnog programa sigurnosti na cestama Ministarstva unutarnjih poslova i iz navedenog programa dobila je 1,12 milijuna kuna.

Županijska uprava za ceste za potrebe gradnje navedenog rotora riješila je imovinsko-pravne odnose i ishodila građevinsku dozvolu, obzirom da se radi o prometnici pod njezinom nadležnošću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije