Habuš: ‘Pokušavate rehabilitirati Čehoka!’ Ilčić: ‘To su Vaše rane iz prošlosti’

Iako ga nije bilo ni blizu, bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok uzburkao je duhove na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Izlaganje Ladislava Ilčića na temu zaduživanja Grada od 70 milijuna kuna s ciljem rješavanja problema baliranog otpada prilično je uznemirilo gradonačelnika Gorana Habuša.

Ilčić je tako ustvrdio da su oni stari ugovori koje je Čehok sklopio s T7 Visom Davora Patafte, da su se proveli, bili u konačnici dvostruko povoljniji od ovoga što se sada nudi.

– Ono što sada vidim je da bi taj otpad bio zbrinut da se provelo njihovo rješenje, a sad, nakon pet godina, bale nisu zbrinute i nudite rješenje koje je dvostruko skuplje – rekao je Ilčić, dodajući da nije nužno robovati aktualnoj koncesiji, nego riješiti taj problem na najbolji mogući način.

Habuš je oštro reagirao na Ilčićev istup.

– Ovo što sada ovdje slušam, to je ono što se proteklih dana moglo vidjeti i u medijima. To su pritisci i pokušaji rehabilitacije Ivana Čehoka! Pritisci na medije, pritisci prema vijećnicima. Sada je 2016. godina, a Čehok je upravo zbog toga ugovora završio u pritvru. Taj ugovor je proglašen ništetnim, a mi ga danas rehabilitiramo, vraćamo ga među žive! – rekao je Habuš, dodajući da odluka koje je danas pred vijećnicima ima još jednu dodatnu težinu.

– A to je da jednom zauvijek toj ekipi kažemo doviđenja, ne želimo to više. Pet godina to rješavam! Ako riješimo taj problem, njihova sudbina je zapečaćena. U suprotnom, mene na na izborima nema, a oni se vraćaju u sedlo.

Na kraju dodao i sljedeće:

– Godine 2012. prvi put opstruirano rješenje odlaganja bala u Općini Davor, tada je to minirao HDZ, to je javna tajna. Godine 2013. i 2015. me zaustavio ministar Zmajlović. Ali da će me 2016. zaustaviti Čehok, to nisam vjerovao! Nemojte mi rehabilitirati kriminalce! Ne morate prihvati odluku, ali nemojte lupetati gluposti! – burno je završio Habuš.

Ilčić se ponovo javio za repliku.

– Ne zanima me tko je gradonačelnik, nego me zanimaju samo što rade. I znam da ste na izborima glatko izgubili od Čehoka i da imate rane iz prošlosti, ali mene i građane to ne zanima – zaključio je Ladislav Ilčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije